Domácí chtěli navázat na výhru nad Rosicemi, B tým Baníku byl ale proti. Hosté se dostali do vedení už ve 13. minutě, kdy otevřel skóre utkání Janošek. Ten dával na konci první půle z penalty na 2:0 a další dva zásahy přidal ještě po přestávce.

„Zasloužená výhra, i když její výše je pro domácí možná trochu krutá. Kromě povedeného kolektivního výkonu bych zmínil i dva individuální výkony, a to Martina Hrubého, který nás v brance podržel při individuálních chybách a Dominika Janoška, který kromě kreativity a technické vyspělosti byl i dostatečně produktivní. Ale pochvalu zaslouží všichni hráči," řekl trenér Baníku B Milan Chalupa.

Slavnostní otevření výstavy Baník Expo k výročí 100 let založení klubu ve Velkém Světě Techniky v Dolní oblasti Vítkovic. 28. dubna 2022 v Ostravě. Na snímku zprava primátor Ostravy Tomáš Macura a majitel Baníku Václav Brabec.
OBRAZEM: Baník Expo otevírá brány. Slavní vítězové, top trofeje, vzácné záběry

„Všechno se změnilo po první brance, Baník si začal více věřit, byl pohyblivější a lepší na míči. My jsme to chtěli uhrát zkušeností, což se nám paradoxně dařilo, i když jsme dostali takový kotel. Nedávali jsme však šance, tolik jsme jich ještě v žádném zápase neměli," podotkl kouč Vratimova Filip Racko.

V poslední desetiminutovce proměnil penaltu Jaroň, v nastavení se pak prosadil ještě Holaň. Vratimov tak schytal výprask, na který bude chtít co nejrychleji zapomenout. „Nám tam nespadlo nic, jim všechno. Byl to den blbec,“ uzavřel Filip Racko.

Nazarij Ševčenko (Baník Ostrava U11, 25. 4. 2022)
Kvůli válce utekl z Kyjeva do Ostravy. V Baníku jsem rád, říká jmenovec hvězdy

FC Vratimov – FC Baník Ostrava B 0:6 (0:2)

Branky: 13., 40. z pen., 69. a 75. Janošek, 82. Jaroň z pen., 90+1. Holaň. Rozhodčí: Páral – Volek, Ogrodník. ŽK: Dziuba. Diváci: 478.

Vratimov: Střalka – Klejnot, Moravec (6. Nemšovský), Igbinoba, Elbel – Skwarczek (77. L. Kundrátek), Dziuba – Hladík, Teplý (61. Hajnoš), Wojatschke (61. Hruška) – Varadi (61. Duda). Trenér: Racko.

Baník B: Hrubý - Fulnek, Říha, Stoklásek (77. Měkota), Chlumecký (61. Sotorník) - M. Jaroň, Šín (61. Drozd), Boháč (70. Stojičevič), Janošek, Falta - Bitta (61. Holaň). Trenér: Chalupa.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...