Odra měla po většinu v utkání herní převahu, o svém tříbodovém zisku rozhodla až po přestávce. Překonat hostující obranu se poprvé povedlo v 70. minutě Lokšovi, v nastavení pak tři body pro svěřence Filipa Smékala potvrdil Szotkowski.

„Přestože výsledek dva nula se tak nemusí zdát, tak myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Zejména proto, že v prvním poločase jsme si vytvořili pět šest šancí, bohužel jsme se neuměli prosadit. Nakonec jsme to ale zvládli,“ byl rád trenér Petřkovic Filip Smékal.

Ostravský celek tak jen upevnil své postavení na čelních příčkách třetí nejvyšší soutěže, posunuly se už na třetí místo. Navázat na první jarní úspěch může už v sobotu, kdy opět doma od 10.15 hodin hostí Uničov.

Více k utkání s Hodonínem a ambicím Petřkovic se dočtete v úterním vydání Ostravského týdeníku…

FC Odra Petřkovice – FK Hodonín 2:0 (0:0)

Branky: 70. Lokša, 90.+2. Szotkowski. Rozhodčí: Zaoral – Slabý, Mikyska. ŽK: Pospíšil, Fojtík (oba Hodonín). Diváci: 261.

Sestava Petřkovic: Godula – Velner, Plesník, Honiš, Sporysz – Ptáček (61. Neumann), Mládek (69. D. Smékal), Baranek, Kania – Tomšů – Lokša (79. Szotkowski). Trenér: F. Smékal.