Hosté přitom do zápasu vstoupili dobře, když vystrašili Šustra v domácí brance ranou Schwendta. Také Vítkovičtí ukázali, že umí dobře zakombinovat a Vasiljev se se dostal do zakončení, ale nepříliš důrazného.

A tak udeřilo na opačné straně. Z nenápadné akce se dostal do dobré pozice před Šustra Kušnír a vítkovický odchovanec zakončil přesně k tyči.

Radost jemu a jeho spoluhráčům ale dlouhou nevydržela, když jen o čtyři minuty později rozehráli Ostravané chytře rohový kop a Motyčka hlavou vyrovnal.

Aby toho pro hosty nebylo málo, za dalších pět minut už domácí vedli, když se krásnou ranou zpoza pokutového území prosadil obránce Končal.

V závěru poločasu mohl opět skórovat Motyčka, ale s jeho střelou si třinecký brankář Adamuška poradil. To už se nedalo říct o akci v 52. minutě, kdy navýšil náskok Vítkovic Súkenník a definitivně tak rozhodl o vítězství domácího týmu.

Ilustrační foto
Šest gólů za týden, hattrick za osmnáct minut. Chvěja zazářil za juniorku

Ohlasy trenérů:

Jiří Balcárek (trenér Vítkovic):
„Po té euforii, že Vítkovice jsou jinde, jsem na klucích cítil uspokojení, aby nic nepodcenili. Musel jsem mužstvo hecovat, u Třince je jen otázkou času, než se posune. Motivací i bylo, že Vítkovice Třinec porazily naposledy v roce 2008. Do utkání jsme vstoupili špatně, přehrávali nás po levé straně přes Končala a Vasiljeva, měli své šance, prohrávali jsme zaslouženě. Ale dvěma góly jsme se vrátili do zápasu, trénovali jsme hodně standardní situace, jsem rád, že jsme z toho uspěli. Musím pochválit musžtvo, že ukázalo velkou sílu.“

Jiří Neček (trenér Třince):
„První poločas jsme začali velice solidně, vedli jsme 1:0, zatápěli jsme domácím, měli jsme ještě dvě šance, ale trápí mě, že děláme fatální a naivní chyby. Dostali jsme na 1:1, pak to krásně trefil Končal na 2:1, ale takový gól ze standardky nemůžeme dopustit. A když nastoupíme do druhé půle a chceme to otočit, tak uděláme další fatální chybu. Pak už jen dobýváme, Vítkovice chytře bránily a závěr zvládly. Je to o nás, protože děláme strašné hrubky. Tím ale nechci znevažovat Vítkovice, které si to uhrály a výhru si zasloužily.“

MFK Vítkovice – Fotbal Třinec 3:1 (2:1)
Branky: 25. Motyčka, 30. Končal, 52. Súkenník – 21. Kušnír. Rozhodčí: Julínek – Podaný, Mojžíš. ŽK: Vasiljev, Holiš – Reintam, Čelůstka. Diváci: 948.

Vítkovice: Šustr – Celba, Mikula, V. Cverna, Končal – Pašek (90. Bzirský), Motyčka, Holiš (78. Mišinský), Súkenník, Vasiljev (88. O. Cverna) – Macej. Trenér: Balcárek.

Třinec: Adamuška – Kušnír, Mravec, Reintam (53. Čelůstka), Ilko – Schwendt (76. Hejný), Vaněk, Janošík, Šumbera – Samiec (14. Bedecs), Dedič. Trenér: Neček.

Ilustrační foto
Baník se nadřel, góly Fleišmana a Diopa ale v poháru postupuje