Dar z klubové kasy a od trenérů klubu si rozdělily Dětské a novorozenecké oddělení Nemocnice Přerov, Dětský domov a Denní stacionář v Přerově.

„Vzniklo to takovou náhodou. Přerovská televize uspořádala virtuální derby Viktorky s Kozlovicemi, kde se nám podařilo zvítězit. Tak nás napadlo udělat někomu radost a za každý hlas, který jsme dostali, jsme věnovali sto korun z účtu fotbalového klubu,“ vysvětlil předseda 1. FC Viktorie Přerov Břetislav Holouš.

Celkem 12 600 korun tak zástupci klubu předali Dennímu stacionáři zařízení Denního pobytu v Přerově pro osoby s různým druhem postižení.

„Chtěla bych fotbalovému klubu moc poděkovat, že si vzpomněli na naše zdravotně postižené v této pro nás všechny krizové době. Až tohle skončí, budeme si chtít čas společně opět prožít a uspořádali bychom společný celodenní výlet do přírody,“ řekla vedoucí denního pobytu Eva Páleníková.

Martin Vaniak
Český obr v Manchesteru. Chtějí si ho vychovat, řekl Vaniak o Vítkovi

VÁHA PRO MIMINKA I OBUV PRO DĚTI

Nezůstalo však „pouze“ u daru z virtuálního souboje. Trenéři 1. FC Viktorie Přerov začali přispívat ze svého, aby klub podpořil i další subjekty. Krásných 25 000 korun tak putovalo na konto Dětského a novorozeneckého oddělení Nemocnice Přerov.

„Děkujeme fotbalistům přerovské Viktorky. Rádi bychom zařídili modernější váhu pro malá miminka nebo židličky pro batolata,“ prozradil Jaroslav Bouchal, primář oddělení.

Poslední nemalou částku – 20 000 korun – věnovali Viktoriáni Dětskému domu Přerov. „Děkujeme přerovskému fotbalovému klubu, že si na nás vzpomněl a takto štědře nás obdaroval. Peníze využijeme na sportovní obuv pro děti,“ pověděl ředitel zařízení Luděk Doležel.

Fotbalový klub chtěl přispět hlavně nejmladším spoluobčanům. „Podařilo se nám díky trenérům a příznivcům Viktorky udělat radost třem subjektům. Jsme z devadesáti procent mládežnický klub. Doufáme, že děti to budou moci využít,“ uzavřel Břetislav Holouš.

Pavel Koral (vlevo) a David Rojka
Viktorka chtěla do vyšších pater divize. Místo toho nemůže trénovat