Kouč Slezanů sáhl oproti předchozímu nepovedenému zápasu v Jablonci, který ještě před reprezentační pauzou prohrál Baník 1:2, k několika změnám. Tou zásadní byla obměna útočné dvojice. Místo Kuzmanoviče se Smolou začali Baroš s Diopem.

„Máme čtyři kvalitní útočníky a výkon v Jablonci nebyl extra. Hráče musíte držet v napětí, proto přišly změny a aspoň všichni vědí, že musí tvrdě pracovat, aby hráli i příště. Tyhle dvojice nejsou vyloženě dané, Dame (Diop) toho umí zahrát více,“ řekl Páník.

A právě šestadvacetiletý senegalský útočník na začátku druhého poločasu zvyšoval po brejku při přečíslení krásnou střelou zpoza šestnáctky na 2:0. Vzhledem k tomu, že po chybě obrany v závěru snížil na konečných 2:1 Rabušic, byla to nakonec branka vítězná.

Dobrou zprávou pro domácí byl návrat stopera Patrizia Stronatiho. Ten naskočil do hry poté, co kvůli zraněnému ramenu chyběl měsíc a půl. V 81. minutě nešťastně trefil při odkopu Hrubého, od kterého se míč odrazil k brance Baníku, a přišel gól Rabušice.

„Kromě té chyby ale odehrál výborný zápas. Vyhrával hlavy, byl rychlý, když bylo potřeba, zaskluzoval. Jsem si jistý, že už to zase bude ten správný Zio,“ vykládal na pozápasovové tiskové konferenci Páník, který musel v 69. minutě střídat gólmany.

Pyrotechnika v sektoru fanoušků Sparty
Boj proti pyrotechnice: Pokuta až sto tisíc a zákaz vstupu na stadion

Místo zraněného Laštůvky šel mezi tři tyče Budinský. „Komplikace to byla, protože vám ubude jedno střídání,“ prohlásil Páník, který se vrátil také k posledním dnům přestupového okna, které končilo 8. září.

„Něco jsme rozjednávali, ale člověk musí být nad věcí, chovat se také ekonomicky a nenechat se přitlačit. Na tréninku mám dvacet lidí, takže můžeme modelovat spoustu věcí. I deset na deset. Skoro všichni jsou zdraví, tým má sílu. Ale když bude šance to zkvalitnit, tak proč ne,“ dodal Páník, který se pokusí v neděli v Mladé Boleslavi po dvou venkovních porážkách v Jablonci a na Spartě s týmem bodovat. „Čeká nás Komličenko a spol., rádi bychom tam něco uhráli,“ uzavřel Bohumil Páník.

Atakují v lize hned dvě "tisícovky"
Ostrava – Už o víkendu mohou dosáhnout na jubilejní tisící bod v nejvyšší soutěži. K tomu potřebují fotbalisté Baníku Ostrava vyhrát na hřišti Mladé Boleslavi, kde začne zápas 10. kola FORTUNA:LIGY v 15.30 hodin. Na dostřel „tisícovky“ se svěřenci trenéra Bohumila Páníka dostali po vítězství 2:1 nad nováčkem z Českých Budějovic. Aktuálně mají Slezané 997 bodů. Tabulce vévodí Sparta (1631) před Slavií (1425), Libercem (1246), Jabloncem (1119), Plzní (1094) a Olomoucí (1042). Jen pro zajímavost: Opava je na 303 a Karviná na 103 bodech. Jinak je velmi pravděpodobné, že Baník dosáhne v této sezoně na stejně kulaté číslo i v jiné statistice, a to v počtu vstřelených branek. Momentálně jsou Ostravané na metě 982.