Ostravané byli po celý průběh duelu aktivnější, měli více střel, ale Šašinka ani Granečný úspěšní v zakončení nebyli. Na cestu k třetí porážce za sebou je ale nasměrovala krátce před přestávkou branka Havlíka, který si naběhl na centr Navrátila a otevřel skóre.

Ještě před pauzou mohl srovnat Holzer, stejně jako po ní Šašinka, který dokonce trefil tyč, místo toho ale přišel druhý šok pro takřka deset tisíc fanoušků na Městském stadionu ve Vítkovicích, když v 57. minutě Reinberk doklepl Laštůvkou vyraženou střelu.

Trenér Páník se pokusil svůj tým oživit střídáními, ale efektu v podobě snížení, či dokonce vyrovnání se nedočkal. Naopak devět minut před koncem uzavřel skóre ve prospěch Slovácka Kuchta, který mohl v 90. minutě přidat i čtvrtý gól, ale Laštůvka mu v tom zabránil.

BOHUMIL PÁNÍK (trenér Baníku): "Je to pro nás trochu vystřízlivění z euforie z úvodu sezony. Měli jsme výborný vstup do zápasu. Vlastně i ten první poločas nebyl špatný, bylo to nahoru dolů, bylo to o tom, kdo to tam dotlačí. Bohužel to dotlačil soupeř. Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře, trefili jsme tyč. Tam kdybychom to vyrovnali, ještě se porveme o vítězství. Bohužel soupeř se dostal jedinkrát za půlku, byl z toho roh a dostali jsme druhý gól. A tam už nám pak dával soupeř lekci z brejkových situací."


MARTIN SVĚDÍK (trenér Slovácka): "Prvních patnáct minut nebylo dobrých, udělali jsme pár chyb. Nahoře jsme neudrželi balon, neměli jsme útočnou fázi a Baník nás přitlačil. Postupem času jsme se ale osmělovali, přestali jsme ztrácet balony, byli jsme odvážnější, což vygradovalo v pěknou kombinaci při první brance před přestávkou. Druhý poločas jsme sehráli velmi dobře v obraně a z brejků jsme udeřili. Viděl jsem tam přímočarost. Mužstvo musím pochválit za pracovitost. Výhru jsme si zasloužili. Celkově to bylo velice dobré.“

FC Baník Ostrava – 1. FC Slovácko 0:3 (0:1)

Branky: 43. Havlík, 57. Reinberk, 81. Kuchta. Rozhodčí: Hrubeš – Koval, Myška. ŽK: Fillo, Granečný – Reinberk. Diváci: 9782.

Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera (69. O. Šašinka), Šindelář, Procházka, Holzer – Fillo, Jánoš (60. Jirásek), R. Hrubý, Granečný – J. Šašinka, Baroš. Trenér: Páník.

Slovácko: Trmal – Juroška, S. Hofmann, J. Krejčí, Reinberk (85. Jakub Rezek) – Janošek, V. Daníček – Navrátil (82. Divíšek), Havlík, Kalabiška – Zajíc (74. Kuchta). Trenér: Svědík.

Utkání 15. kola první fotbalové ligy: SFC Opava - FC Baník Ostrava.
Baník se slezským derby protrápil a padl