Svěřenci trenéra Luboše Kozla uzavřeli ročník na šestém místě. Ostravané už si v tabulce nemohli polepšit, a tak dal jejich kouč šanci některým pravidelně méně vytěžovaným. Zachytal si gólman Viktor Budinský, od úvodního hvizdu nastoupil také Jakub Drozd.

Severočechům nakonec stačil i ubojovaný bod k posunu na vysněné čtvrté místo, čímž si zajistili účast v předkole Evropské ligy. Konkurenční Liberec totiž v souběžně hraném duelu utrpěl v Plzni debakl 0:4, když se v domácím dresu prosadil dvakrát Čermák.

„Na konci tam byl ještě závar a mohli jsme nakonec i vyhrát. Jasně, ten bod pro nás už nic neřeší, ale bereme ho. Jsme rádi, že jsme na závěr sezony neprohráli,“ prohlásil útočník Baníku Nemanja Kuzmanovič, který se radoval z deváté branky v ligovém ročníku.

Utkání 4. kola nadstavby první fotbalové ligy, skupina o titul: Baník Ostrava - FC Viktoria Plzeň, 5. července 2020 v Ostravě. Milan Baroš z Ostravy.
„Začíná mi důchod, asi si koupím čagan,“ smál se po rozlučce s kariérou Baroš

„Zase jsme tady vůbec nezachytili úvod. Byl to snad čtvrtý zápas v Jablonci po sobě, kdy jsme začali hrůzostrašně. Klidně jsme mohli prohrávat 3:0. Díky Bůďovi to bylo jen o gól, když tam byla zbytečná ztráta a vedoucí branka domácích,“ vykládal Kuzmanovič.

„Někdy od dvacáté minuty jsme se probrali a hru vyrovnali. Byli jsme aktivnější, tlačili jsme se dopředu a ve druhé půli se nám podařilo vyrovnat. Sice jsem to netrefil, míč se ale odrazil o zem a přes gólmana šel od břevna do sítě,“ uzavřel Nemanja Kuzmanovič.

Jablonec – Baník Ostrava 1:1 (1:0)

Branky: 5. Štěpánek – 64. Kuzmanovič. Rozhodčí: Hrubeš – Kubr, Vaňkát. ŽK: Kratochvíl, Považanec, Hrubý – Potočný, Smola.

Jablonec: V. Hrubý – Štěpánek (81. Macháček), Jeřábek, Plechatý, Krob – Hübschman – Matoušek (71. Chramosta), Považanec, Kratochvíl, R. Acosta (46. T. Pilík) – Doležal (90+1. Velich). Trenér: Rada.

Baník Ostrava: Budinský – Fillo, Stronati, J. Pokorný, Fleišman – Lalkovič (46. D. Buchta), Jánoš, Drozd (62. Jirásek), Potočný – O. Šašinka (46. Smola), Kuzmanović (86. Reiter). Trenér: Kozel.