„Domníváme se, že jsme trenérskému týmu vytvořili dostatečně dlouhý prostor pro koncepční práci. Nelze si ale nepřiznat, že výkony a hra týmu měly sestupnou tendenci, místo aby to bylo naopak,“ řekl Alois Grussmann, sportovní ředitel Baníku.

Utkání 21. kola první fotbalové ligy: FC Baník Ostrava – FK Teplice, 27 února 2021 v Ostravě. (střed) Jaroslav Svozil z Ostravy
OBRAZEM: Baníku zachránil s Teplicemi v závěru bod Stronati. Proměnil penaltu

„Věřili jsme, že po vítězné sérii v prosinci tým nabral sebevědomí, konečně se nastartuje a půjdeme postupně nahoru i herně, ale po zimní pauze znovu nastal celkový pokles. Je evidentní, že tým je v útlumu a my mu potřebujeme dát nějaký stimul, což je hlavní příčina této změny,“ dodal Alois Grussmann.

Ondřej Smetana.Vedením týmu byl pověřen Ondřej Smetana.Zdroj: Archiv Deníku

„Byl bych nerad, aby to vyznělo, že za vše mohou trenéři. Tak to není. Luboš Kozel se svým týmem tady odvedl dobrou práci, výkon na trávníku nakonec vždy odvádí konkrétní hráči. My si ve zbytku sezony musíme vypracovat důkladnou analýzu celého hráčského kádru, a to nejen ve smyslu sportovní složky výkonu, ale i nastavení hráčů ve vztahu k Baníku,“ uzavřel Alois Grussmann.

Vítkovický útočník Jan Hruška (vpravo) na snímku s plzeňským obráncem Lukášem Kaňákem, který kryje prostor před brankářem Dominikem Pavlátem.
Mobil na ledě? Nešťastná náhoda, ostravské Vítkovice potrestaly Hrušku pokutou

Baník po zimní přestávce z devíti odehraných zápasů v lize dvakrát vyhrál, ale především herní projev týmu zaostával za očekáváním. Po špatných výkonech proti Pardubicím a Teplicím klub sáhl ke změně. Ostravanům momentálně patří deváté místo. Na pohárovou čtvrtou příčku ztrácí už devět bodů.