Po úvodní oťukávané se do první nadějné šance dostal domácí stoper Pokorný, hlavou však po rohu Hrubého v dobré pozici minul. Úspěšnější už byl po standardce Fleišmana, kdy zakončil rychlý náběh přesnou střelou k levé tyči. Po přestávce zvýšil parádně kopnutým přímým kopem Fleišman, pojistku přidal svým druhým gólem v zápase hlavou Pokorný.

HLASY TRENÉRŮ:

Bohumil Páník (Baník Ostrava): "Hodnotí se mi to dobře, ale 3:0 nebylo vůbec jednoduché. Soupeř byl důrazný, místy držel míč. Báli jsme se jejich výšky, nechtěli jsme faulovat v blízkosti brány. Ale nakonec jsme rozhodli paradoxně standardkami my. O to víc to potěší."


František Straka (Karviná): "My se porážíme pořád sami. Věnujeme se tomu, cvičíme to, ale pak to přijde a je to křeč. Pak už nejede hlava, přijdou zbytečné chyby. Těžko se mi to komentuje."

Baník Ostrava – MFK Karviná 3:0 (1:0)

Branky: 26. a 88. Pokorný, 67. Fleišman. Rozhodčí: Franěk – Vlasjuk, Dresler. ŽK: Hrubý, Pokorný – Kouřil, Dreksa. Diváci: 8863.

Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Pokorný, Stronati, Fleišman – Reiter (50. Holzer), Jánoš, Hrubý, Kuzmanovič (89. Procházka) – Diop, Smola (29. Granečný). Trenér: Páník.

Karviná: Pastornický – Krivák, Kouřil (35. Dreksa), Rundič, Ndefe – Smrž – Lingr, Janečka, Bukata, Galuška (72. Vukadinovič) – Petráň (55. Ba Loua). Trenér: Straka.

Ilustrační foto
Baník v MOL Cupu? Po Slavii bude bojovat o postup na Spartě