Deník přináší každý týden pravidelné informace přímo z kabiny těchto mužstev o tom, jak se připravují na následující ligové kolo. Informuje však také o všech novinkách. Tady jsou!

BANÍK ČEKÁ ZAJÍMAVÁ PREMIÉRA

Fotbalový Baník Ostrava si odbude jednu zajímavou premiéru. Poprvé v historii bude jeho úvodní zápas národního poháru k vidění v přímém televizním přenosu. Do letošního ročníku MOL Cupu vstoupí slezský klub v úředním termínu. Jeho utkání 2. kola domácí pohárové soutěže na půdě divizního Lanžhotu se bude hrát ve středu 28. srpna od 17 hodin za přítomnosti kamer České televize.

Ostravané, kteří budou obhajovat loňskou finálovou účast, půjdou do zápasu jako jasný favorit. V současné době ale myslí svěřenci trenéra Bohumila Páníka na ligu a páteční předehrávku 7. kola se Slováckem. To má pod koučem Martinem Svědíkem výborné výsledky, vždyť je s dvanácti body na třetím místě. Baník je po porážce 0:2 na Spartě s devíti body na osmé příčce.

Vladimír Svačina v dresu Ocelářů
Svačina podepsal smlouvu s Porubou

NÁVŠTĚVY V OPAVĚ? JE TO MÁLO

Fotbalový klub v Opavě se může pyšnit výbornými fanoušky, nicméně s průměrnou diváckou návštěvou to příliš valné není. V dosavadních třech duelech v Městských sadech dorazilo na fotbal celkem 11 912 příznivců, což průměrově vychází na 3971 diváků. Jedná se až o dvanáctý nejvyšší počet v celé lize.

V průměru na kapacitu stadionu je to jednapadesát procent. V tomto ukazateli je Slezský FC Opava na deváté pozici. Nejlepší v tomto směru jsou vršovičtí Klokani se čtyřiaosmdesáti procenty. Venku Slezané vůbec netáhnou, jsou poslední. V průměru na ně bylo ve třech zápasech zvědavo 3295 fanoušků. Největším tahákem je doposud Slovácko – 8542.

Tento faktor je dán tím, kde tým doposud hrál. Opavští totiž hráli v destinacích jako Mladá Boleslav či Jablonec, kde celkově fotbal moc neláká.

Ilustrační foto
Policista z Ostravy zradil své kolegy a zhatil mezinárodní razii

KARVINÁ MUSÍ ZJEDNODUŠIT HRU

Jako jediní zůstávají ve FORTUNA:LIZE bez výhry fotbalisté Karviné. Naposledy doma podlehli nevýraznému Liberci 0:1 a místo očekávaných tří bodů zůstali s prázdnýma rukama.

„Náš výkon tentokrát nebyl dobrý, sám nevím, proč byli kluci tak nervózní. Jednoznačně však musíme začít využívat naše šance, protože bez toho se nikam neposuneme. I když jsme neodehráli dobrý zápas, gólovky tam opět byly,“ vybavoval si kouč Karviné František Straka, který uznal, že jeho tým bude muset začít hrát trochu jinak.

„Budeme muset naši hru totálně zjednodušit a vrátit se k tomu,co jsme hráli v minulé sezoně, kdy jsme se zachraňovali,“ uvědomuje si. A také věří, že se mu dají dohromady marodi. „Věřím, že se to zlomí, že konečně najdeme optimální sestavu, která nás zvedne,“ vzývá přízeň osudu před utkáním ve Zlíně František Straka.

Rybníky v Nové vsi.
Novoveské rybníky jsou jako nové! Revitalizace stála bezmála deset milionů
Dny NATO 2018 na letišti v Mošnově.
Letošní Dny NATO? Přiletí i C-5M Super Galaxy