Bývalý hráč pražské Sparty se před rokem a půl s kariérou na nejvyšší úrovni kvůli vleklým zraněním kolena rozloučil a za uplynulý rok nastoupil pouze k několika zápasům okresních soutěží na Kutnohorsku, konkrétně za Červené Janovice. Právě po boku dalších exligových hráčů Řepky, Jiránka či Bednáře si ale ověřil, že koleno drží a rozhodl se zátěž zvýšit. 

Kadlecova ligová bilance: 10 sezon, 162 zápasů, 50 gólů a 11 asistencí

V Mladé Boleslavi se zhruba před měsícem začal připravovat nejdříve s třetiligovou rezervou, během reprezentační přestávky pak už i s prvoligovým týmem, ve kterém se teď má šanci vrátit na nejzářivější tuzemskou fotbalovou scénu.

„Nemám v hlavě ambice, že bych se chtěl dostat do zahraničí. Jsem rád, že koleno drží, a když bych vyběhl do ligového zápasu, byl bych v tu chvíli nejšťastnějším hráčem na hřišti," uvedl v rozhovoru pro klubový web rodák z Prahy.

Václav Kadlec
Otazníků je hodně, vrací se jiný člověk. Kadlecův restart pohledem osobností

„Zahrát si ještě ligu, to bych opravdu chtěl. Když jsem se dostal do kádru áčka, bylo by blbý tak nepřemýšlet. Přeji si být především zdravý, fotbal mě stále baví, a možná víc než dříve, protože možnosti hrát ho si nyní vážím," dodal.

Přiblížil také, proč prý hned z několika důvodů zvolil pro restart právě Boleslav. „Krátká dojezdová vzdálenost z kraje Prahy, kde bydlím, znalost hráčů mladoboleslavského kádru, ať už ze Sparty, nebo reprezentace, a také trenérská osobnost pana Jarolíma, se kterým jsem se potkal v reprezentaci," vyjmenoval.

Bývalý mládežnický reprezentant a velký talent českého fotbalu odehrál svůj zatím poslední prvoligový duel před dvěma a půl roky. Jako střídající na závěrečné vteřiny byl u velké sparťanské výhry 4:0 nad Plzní. Přidá další v modrobílém dresu? Nejbližší možnost, kdy by se tak mohlo stát, skýtá nedělní domácí utkání s Olomoucí (výkop v 16 hodin).