Doma teď šlapete, vyhráli jste popáté v řadě. Skóre z posledních dvou zápasů máte luxusních 7:0…
Proti Zlínu to bylo další domácí utkání, které jsme potřebovali zvládnout. Věděli jsme, že se můžeme posunout výš v tabulce. Vyšel nám první poločas, i když prvních patnáct minut bylo nervózních. Zlín je odehrál velice dobře. Pak jsme dali první gól, který nám hodně ulehčil. Dál jsme byli velmi produktivní, dobře vyřešili brejky a zaslouženě vyhráli.

Příbrami jste dali v první půli tři góly, Zlínu dokonce čtyři. Druhé poločasy skončily bez branek. Hlídali jste si ty náskoky?
Chtěli jsme hrát hlavně zodpovědně a už nedostat gól. Když vedete tak rychle jako  s Příbramí 3:0 po deseti minutách, není důvod se zbytečně hnát dopředu. Nechcete do poločasu zbytečně inkasovat, protože se to pak může otočit. A stejné to bylo i se Zlínem. Možná to ve druhých poločasech bylo až moc opatrné, ale uhráli jsme to zase s nulou.

Šest zápasů už jste neskóroval, přesto sbíráte body. Branky se rozložily na více hráčů, což je pozitivní. Souhlasíte?
Samozřejmě. Je to dobře. Je potřeba, aby nás co nejvíc střílelo branky. Kluci mají formu, padá jim to tam, paráda. Pokud jde o mě, jsem posunutý na levou stranu, přesto jsem se dostal do nějaké té šance. Že to tam nepadlo mi až tak nevadí. Mám teď trochu jiný úkol, do vápna se i tak dostanu, takže to není tak špatné. Je to určitě lepší, než hrát beka.

Utkání 9. kola první fotbalové ligy FORTUNA:LIGA, FC Baník Ostrava - SK Dynamo České Budějovice, 15. září 2019 v Ostravě. Na snímku (zleva) Lukáš Havel a Milan Baroš.
Baroš jede léčit achilovku do Čeladné, má individuální plán
Utkání 12. kola první fotbalové ligy: Baník Ostrava - Fastav Zlín, 5. října 2019 v Ostravě. Na snímku (zleva) Dame Diop, Milan Jirásek a Jiří Fleišman.
Baník to doma dál drtí, čtyřmi rychlými zásahy to odnesl Zlín
Česko – San Marino 6:0
Česká devatenáctka splnila povinnost, San Marino srazila šesti góly