To ho ale o radost z nominace od nového kouče Jaroslava Šilhavého nepřipravilo. „Ještě více mě to namotivovalo,“ řekl Stronati.

Pozvánka do reprezentace vás musela potěšit. Jak jste to prožíval?
Dostat pozvánku do národního týmu jsem si odmalička přál. Byl to můj největší zážitek v životě. Zavolali mi minulou středu večer, tak jsem hned natěšený vyrazil směr Praha. Sbalil jsem se, stavil se do kabiny pro kopačky a někdy před druhou hodinou ranní byl v hotelu.

K týmu jste se připojil kdy?
Hned ráno jsem přišel na snídani, potkal se s vedoucím mužstva, který mi hned vše ukázal, vysvětlil, řekl co a jak. Přivítání bylo v pohodě. Po příchodu nového trenéra, pana Šilhavého, se uvolnila atmosféra. Pár kluků jsem navíc znal z jednadvacítky, takže o to to bylo klidnější a příjemnější. Vše proběhlo ve velkém klidu.

Nakonec jste ani do jednoho zápasu nezasáhl. Mrzelo vás to?
Když už jsem jel na reprezentační sraz, tak jsem si přál, abych aspoň na nějakou minutu nastoupil. Ale nevadilo mi to. Vážím si toho, že jsem se tam vůbec dostal. I s trenérem jsem prohodil pár slov. Řekl: Dál takhle pokračuj, nikdy nevíš, kdy může přijít další sraz. Je to věc, která mě ještě více namotivovala. Budu dál tvrdě makat.

Předpokládám, že po návratu do ostravské kabiny vás spoluhráči přivítali ve velkém stylu…
Tak jasně že jo. Trošku mě kluci dostali pod tlak. To se ale dalo čekat. Přišel jsem do kabiny a všichni hned: Ooooo, už je tadyyyyy a podobné hlášky. Milan Baroš se mě hned ptal, proč tam vůbec jezdím, když vlastně vůbec nehraju. Všichni jsme se tomu zasmáli, tak jako vždy všem takovým věcem. Sranda prostě musí být.

Pojďme k Baníku. Zítra vás čeká jako papírového favorita derby s Karvinou. Jaký očekáváte zápas?
Bude náročný. Karviná totiž hraje docela dobře, i když je ve druhé polovině tabulky. Jsou teď kompaktní vzadu. Věřím, že to bude dobrý zápas, budeme lidi bavit a hlavně vyhrajeme. Není to takové jako s Opavou, ale je to pořád derby. Chceme ho zvládnout a ukázat, že jsme ve Slezsku číslo jedna my, Baník Ostrava.

Obchodní a marketingový ředitel FC Baník Ostrava Martin Rak.
Derby s Karvinou? Půjde i o večeři s Holzerem a Stronatim, říká Martin Rak