Předchozí
1 z 14
Další

JAN LAŠTŮVKA

Jan LaštůvkaJan LaštůvkaZdroj: FC Baník Ostrava

– 2 –

Jistota ve všech ohledech. V cestě za první nulou od října si připsal pár důležitých zákroků. V první půli zablokoval pokus Trubače, v úvodu druhé na něj šly nevyzpytatelné střely, které mu nevypadly. Domácí tak neměli možnost dorážet. Tým se o něj mohl opět opřít.

JAN JUROŠKA

Jan JuroškaJan JuroškaZdroj: FC Baník Ostrava

– 3 –

Jediný hráč, který dostal v utkání žlutou kartu. Zbytečnou, nutno říct. Jinak ale téměř bezchybný při defenzivní činnosti, jen dvakrát mu zatopil Kodad. Navíc se mu povedlo podporovat útok. Jeho nahrávka proti noze byla rozbuškou pro gólovou bombu Kaloče.

DAVID LISCHKA

David LischkaDavid LischkaZdroj: Deník/VLP Externista

– 2 –

Přesun na levou stranu stoperské dvojice mu prospěl. Souboje stejně jako ve Zlíně vyhrával, byť v úvodu měl dostat kartu za stažení Hyčky. Navíc si byl daleko jistější v rozehrávce. Zaváhání? Akorát před přestávkou při nákopu Grigara a úniku Urbance. Gól byl třešničkou.

KAREL POJEZNÝ

Karel PojeznýKarel PojeznýZdroj: FC Baník Ostrava

– 1 –

Nebylo znát, že hraje „přes nohu“ Bral na sebe zodpovědnost a vyvážel míč hluboko na polovinu Teplic, slabší pravačkou se nebál dát složitější přihrávku. V defenzivě si počínal takřka suverénně. V úvodu zablokoval s Laštůvkou Trubaře, jehož střelu hlavou vytáhl i ve druhé půli. Ještě před pauzou neutralizoval šanci Urbance.

ELDAR ŠEHIČ

Eldar Šehič (FC Baník Ostrava)Eldar ŠehičZdroj: FC Baník Ostrava

– 3 –

Dostal přednost před Jiřím Fleišmanem a hned v úvodu mohl skórovat, ale v dobré šanci napálil jen Grigara. Spolupráce s vynalézavým Plavšičem mu vyhovovala, často se pouštěl do ofenzivních výpadů, zároveň si ale hlídal i záda. Nezklamal.

FILIP KALOČ

Filip KaločFilip KaločZdroj: FC Baník Ostrava

– 3 –

Svou práci zvládl! Pro spoluhráče v ofenzivě byl pojistkou, díky níž si mohli dovolit i nějakou tu ztrátu míče. Několikrát významně pomohl obráncům. Zároveň se tlačí do zakládání útoků. A potvrdil, že když vystřelí, může z toho být krásný moment.

CADU

Brazilec Cadu v dresu Baníku Ostrava.CaduZdroj: Deník/VLP Externista

– 1 –

Jednoznačně nejlepší zápas od příchodu do Ostravy! Byl aktivní, nabíhal, nabízel se, chtěl neustále míč a byl vidět. Vrchol přišel po přestávce, kdy gólem a asistencí srazil Teplice. Šlo o vůbec první ligové „kanadské body“ v Baníku. Navázal na povedenou přípravu.

DAVID BUCHTA

David BuchtaDavid BuchtaZdroj: FC Baník Ostrava

- 4 -

Smolař! Ve Zlíně hru týmu po příchodu na hřiště oživil, v Teplicích dostal možnost rovnou v základní sestavě, ale zdaleka tolik znát nebyl. Snahu mu však upřít nelze. Nakonec musel ještě před poločasem odstoupit kvůli zranění kolene.

NEMANJA KUZMANOVIČ

Nemanja KuzmanovićNemanja KuzmanovičZdroj: FC Baník Ostrava

– 3 –

Nahradil zraněného Buchtu, ale chvíli se na trávníku trochu hledal. Měl pár zbytečných ztrát, ale také v nejkritičtější fázi pomohl defenzivě. Nejednou se tlačil do zakončení, ale marně. V závěru po jeho centru padl pátý gól.

ROBERT MIŠKOVIČ

Robert MiškovičRobert MiškovičZdroj: FC Baník Ostrava

– 4 –

Vyjma střely před přestávkou se k ofenzivním výpadům na rozdíl od duelu ve Zlíně nedostával, navíc se nevyhnul několika laciným ztrátám, z nichž Teplice hrozily. Zejména v pasáži mezi prvním a druhým gólem. I díky tomu byl Baník pod tlakem.

SRDJAN PLAVŠIČ

Srdjan PlavšičSrdjan PlavšičZdroj: FC Baník Ostrava

– 3 –

Svou agilností a pohybem, kdy operoval prakticky po celé šíři hřiště, byl pro domácí neustálým nebezpečím. Defenziva Teplic si musela dávat pozor, aby ji Srb nepřekvapil svou myšlenkou. Má podíl na druhé brance, u čtvrté asistoval nádhernou šajtlí.

JIŘÍ BOULA

Jiří BoulaJiří BoulaZdroj: FC Baník Ostrava

- 3 -

Na trávník přišel za dvoubrankového vedení spíše zklidnit hru, zpevnit střed hřiště Baníku a hlídat náskok. To se povedlo, navíc využil čerstvých sil, nebyl líný na krok a přidal pozitivní nadstavbu v podobě vstřelené branky na čtyři nula.

JIŘÍ KLÍMA

Jiří KlímaJiří KlímaZdroj: FC Baník Ostrava

– 2 –

Dává zapomenout na to, že je Ladislav Almási zraněný. Trefil se ve Zlíně, teď i v Teplicích, kde parádně i asistoval Caduovi. Přitom v první půli moc vidět nebyl, gól mu ale dodal sebevědomí. Poté byl více ve hře, častěji u míče, které podržel a pomáhal rozvíjet akce dál.

MUHAMED TIJANI

Muhamed Tijani (FC Baník Ostrava)Muhamed TijaniZdroj: FC Baník Ostrava

- 3 -

Více než dvacet minut na hřišti rozhodně neproflákal. Uměl podržet míč, rozdat ho spoluhráčům, zapojit se do kombinace a v pokutovém území se porvat o volný prostor. To prokázal v nastavení, když jeho teč patou přiťukla míč do gólu Lischkovi.