Předchozí
1 z 13
Další

JAN LAŠTŮVKA

Jan LaštůvkaJan LaštůvkaZdroj: FC Baník Ostrava

- 3 -

Brankářské práce mnoho neměl. S góly mnoho dělat nemohl, naopak ještě zachránil Baník při hlavičce Čavoše po rohovém kopu. Několikrát se snažil zrychlit rozehrávku, ne vždy se to potkalo s pochopením u spoluhráčů.

GIGLI NDEFE

Gigli NdefeGigli NdefeZdroj: Deník/VLP Externista

- 3 -

V obraně ho ofenziva Jihočechů během 64 minut na hřišti mnoho nezaměstnávala, věnoval se tak spíše hře dopředu. Před branku poslal nespočet centrů, byl aktivní. U druhého gólu ovšem nezakřižoval Čmelíka. Ze svého střídání nadšený nebyl.

LADISLAV ALMÁSI

Ladislav AlmásiLadislav AlmásiZdroj: FC Baník Ostrava

- 2 -

Poprvé od konce minulé sezony v ligové nominaci a hned v základní sestavě. Měl několik velkých šancí, ale žádná z nich neskončila gólem. Vše zlikvidoval brankář Janáček. Na to, že vyjma poháru v Kroměříži nehrál tak dlouho, podal solidní výkon.

CADU

CaduCaduZdroj: FC Baník Ostrava

- 4 -

Zklamání. V úvodu byl aktivní, nebýt zásahu Havla, asi by po sklepnutí Almásiho zakončoval gólem. Často ale až moc vymýšlel, ztrácel míče, byl nepřesný, fauloval. Po zákroku na Hellebranda obdržel žlutou kartu. Navíc měl znovu mezery v bránění.

JIŘÍ BOULA

Jiří BoulaJiří BoulaZdroj: FC Baník Ostrava

- 3 -

Odvedl svůj standard. Do defenzivy kvalitní, není lehké jej obejít, ale směrem dopředu má velké mezery. Pro utkání, kdy se čekalo, že Baník bude spíše dobývat, to nebyla ideální volba. V honbě za výsledkem ho v závěru nahradil Tijani.

JIŘÍ FLEIŠMAN

Jiří FleišmanJiří FleišmanZdroj: FC Baník Ostrava

- 4 -

Snažil se hodně podporovat ofenzivu, často se zapojoval do kombinace a vše ukázal třeba centrem do tutovky Almásimu. Trpěla ale defenzivní práce, což se projevilo třeba u první inkasované branky, kdy neubránil centrujícího Čmelíka.

NEMANJA KUZMANOVIČ

Nemanja KuzmanovićNemanja KuzmanovićZdroj: FC Baník Ostrava

- 2 -

Svůj běhavý výkon předvedl i ve středu zálohy. Poctivý ve hře dozadu, uměl však zahrozit i před brankou Budějovic. Do tutovky vyslal v první půli Klímu, sám měl obrovskou šanci ve druhém poločase, ale z prázdné branky trefil jen břevno.

MICHAL FRYDRYCH

Michal Frydrych (FC Baník Ostrava)Michal FrydrychZdroj: FC Baník Ostrava

- 4 -

Jak se v předchozích ligových zápasech zdálo, že nabírá formu, tak se teď vrátil na dřívější vlnu. Hlavičkové souboje vyhrával, dvě nejdůležitější situace ale nezvládl. U první branky nenabral Haise, u druhé zkazil rozehrávku a už se nestačil zatáhnout zpět. Nepřesné střely z dálky to nenapravily.

JIŘÍ KLÍMA

Jiří KlímaJiří KlímaZdroj: FC Baník Ostrava

- 3 - 

Hned v úvodu obrovská šance, i díky teči hostů ale míč do prázdné branky nedopravil. V dobré možnosti byl i před pauzou po přímém kopu. Po jeho asistencích měli tutovky Kuzmanovič a Tijani, ale nic. Jinak málo viditelný. Tým přitom jeho góly a asistence ovšem potřebuje.

DAVID LISCHKA

David LischkaDavid LischkaZdroj: Deník/VLP Externista

- 3 -

V defenzivě odvedl své, vyloženě nepropadl, a s postupujícím časem a negativním skóre se víc a víc tlačil do pomoci nahoře. Nakonec to byl právě stoper, který vykouzlil gólový centr na Tijaniho. Ani on ale nedokázal u druhé branky zakřižovat Čmelíka.

SRDJAN PLAVŠIČ

Srdjan PlavšičSrdjan PlavšičZdroj: FC Baník Ostrava

- 2 -

Dirigent, od jeho práce se odvíjela většina ofenzivy Baníku. Sám se do zakončení nehrnul, ale neustále vymýšlel, nabízel se, přihrával, několikrát nebezpečně centroval a byl i faulován. Bylo z toho také pár šancí Baníku. Stálá hrozba pro soupeře.

PETR JAROŇ

Petr Jaroň, útočník Baníku Ostrava (21. 2. 2022).Petr JaroňZdroj: FC Baník Ostrava

- 4 -

Přišel na hřiště po hodině hry, aby ještě zvýšil ofenzivní sílu Baníku. Nic zvláštního ale talentovaný mladík nepředvedl. Více než svým fotbalovým výkonem „zaujal“ postrkováním s Branislavem Slukou. Oba inkasovali žlutou kartu.

MUHAMED TIJANI

Muhamed Tijani (FC Baník Ostrava)Muhamed TijaniZdroj: FC Baník Ostrava

- 2 -

Přišel, aby udělal v obraně soupeře vítr a pomohl. Povedlo se! Od první chvíle na hřišti byl nebezpečný. Jeho střelu se štěstím zlikvidoval Janáček, pak skóroval a nakonec z metru trefil hlavou břevno. Mohl být hrdinou Baníku i fanoušků.