Předchozí
1 z 13
Další

JAN LAŠTŮVKA

Jan LaštůvkaJan LaštůvkaZdroj: FC Baník Ostrava

- 1 -

V každém zápase se najdou momenty, kdy svůj tým podrží. Proti Boleslavi tomu nebylo jinak. V prvním poločase zlikvidoval dva pokusy Pecha, první tečovaný do protipohybu Frydrychem, druhý sám jeden na jednoho. Při rána Karafiáta mu pomohla tyč. V závěru přišel o nulu.

MICHAL FRYDRYCH

Michal Frydrych (FC Baník Ostrava)Michal FrydrychZdroj: FC Baník Ostrava

- 1 -

Na takový duel čekal on i fanoušci celý podzim! Gól, asistence, spousta vyhraných soubojů a celkově povedený i bezchybný výkon směrem do defenzivy. Už několikrát se zdálo, že by ho vydařený zápas mohl nakopnout. Splní se to?

KAREL POJEZNÝ

Karel PojeznýKarel PojeznýZdroj: FC Baník Ostrava

- 3 -

Ze stoperské dvojice ten méně viditelný. Ničím nevyčníval, pozitivně ani negativně, své si odehrál. Byl spolehlivý, nechyboval, tentokrát ale nebyl tak aktivní při rozehrávce, nepouštěl se takřka do žádných ofenzivních výpadů.

JAN JUROŠKA

Jan JuroškaJan JuroškaZdroj: FC Baník Ostrava

- 3 -

Podruhé za sebou v základní sestavě, na rozdíl od utkání v Plzni vydržel celý zápas. Měl to složitější, kolega na straně Cadu mu hlavně v první půli příliš nepomohl, ale počínal si solidně. Byl spolehlivý, život si nekomplikoval, v závěru za potlesku tribun střídal.

CADU

CaduCaduZdroj: FC Baník Ostrava

- 4 -

Jeden z nejméně viditelných hráčů na hřišti. Obránce Juroška byl do ofenzivy aktivnější, než Brazilec, který měl zároveň mezery v plnění obranných úkolů. Proto v první půli hrozili Pech a Ladra. Po pauze se zlepšil, měl tutovku, ale nepředložil míč Almásimu. Od hráče jeho kvalit se v Ostravě čeká víc. Zklamání.

JIŘÍ BOULA

Jiří BoulaJiří BoulaZdroj: FC Baník Ostrava

- 3 -

Přišel pro závěr utkání ještě zpevnit střed pole z pohledu Baníku. To se mladému záložníkovi povedlo, horší to bylo s finesou krátce před koncem. Pokus přihrát patou skončil protiútokem Středočechů a trefou Maška. Mohl skórovat, ale hosté mu gólovou střelu zablokovali.

NEMANJA KUZMANOVIČ

Nemanja KuzmanovićNemanja KuzmanovićZdroj: FC Baník Ostrava

- 2 -

V úvodu jeho přítomnost na trávníku nebyla znát, ve 22. minutě ale vykouzlil gólový centr, na který si naskočil Frydrych. Na hřišti opět nechal vše, když byl u míče, musela být obrana Středočechů pozorná. Zároveň spoluhráče hecoval a i za relativně rozhodnutého stavu držel v koncentraci, aby nepolevili.

SRDJAN PLAVŠIČ

Srdjan PlavšičSrdjan PlavšičZdroj: FC Baník Ostrava

- 2 -

Komplexně asi nejnebezpečnější hráč Baníku. Už v úvodu ho v tutovce vychytal Šeda, měl i další zakončení, často centroval i přihrával, snažil se motal hostujícím zadákům hlavu. Jeho roh vedl ke druhé brance, u třetí asistoval Almásimu. Několikrát však také zbytečně míč ztratil.

FILIP KALOČ

Filip KaločFilip KaločZdroj: FC Baník Ostrava

- 3 - 

Utkání otevřel zbytečnou žlutou kartou hned ve 2. minutě, možná proto v dalším průběhu nebyl v soubojích tak ostrý, jak umí být. Své si ale splnil, střed hřiště patřil jemu. Tudy cesta ke gólu pro Mladou Boleslav nevedla. Třikrát vystřelil, ten nejnadějnější pokus mu srazila hostující obrana.

LADISLAV ALMÁSI

Ladislav AlmásiLadislav AlmásiZdroj: FC Baník Ostrava

- 2 -

Neměl zdaleka tolik šancí, jako v předchozích zápasech, přesto se trefil v lize potřetí v řadě. Hlavou zužitkoval centr Plavšiče. Kdyby Cadu navíc dokázal dostat míč přes Šedu, mohl slovenský střelec slavit už o chvíli dříve. Jinak opět bojovný výkon, se zkušenou obranou hostů podstoupil řadu soubojů.

PETR JAROŇ

Petr Jaroň, útočník Baníku Ostrava (21. 2. 2022).Petr Jaroň.Zdroj: FC Baník Ostrava

- 3 -

Brzy po svém příchodu na plochu měl velkou šanci, ale rychlý brejk sám před Šedou zakončil ranou vysoko nad bránu. Snaha se mu upřít nedala, chtěl něco vymyslet, byl i faulován, ale na víc mu už nezbyl čas.

DANIEL TETOUR

Daniel TetourDaniel TetourZdroj: FC Baník Ostrava

- 3 - 

Technický záložník nabírá formu. Navnadil se několika podařenými momenty v Plzni. Tentokrát sice nebyl v tolika šancích, ale prosadit se snažil kombinací i individuálně. Nejednou ho museli hosté zastavovat pouze pomocí faulu.

JIŘÍ FLEIŠMAN

Jiří FleišmanJiří FleišmanZdroj: FC Baník Ostrava

- 2 -

Zkušený zadák nechal zavzpomínat na minulou sezonu, kdy tyto výkony byly jeho standardem. Dozadu výborný, dopředu nebezpečný, což ukázal ve druhém poločase gólovou hlavičkou. Kdyby hrál takto i v osmatřiceti častěji, bylo by Baníku lépe.