Předchozí
1 z 13
Další

JAN LAŠTŮVKA

Jan LaštůvkaJan LaštůvkaZdroj: FC Baník Ostrava

- 3 -

Vypadalo to, že je na cestě k první nule v sezoně, dlouho ani neměl nic pořádného na práci. Vyjma střel Falty a Blechy, se kterými si ale pohodlně poradil. S první brankou nic dělat nemohl, u druhé sám přiznal, že mu míč přeskočil ruce a měl týmu pomoci.

ELDAR ŠEHIČ

Eldar Šehič (FC Baník Ostrava)Eldar ŠehičZdroj: FC Baník Ostrava

- 4 -

Uvedl se tvrdým skluzem, za který obdržel žlutou kartu, na Ševčíka. Ve 27. minutě ale na poslední chvíli zastavil přihrávku směřující na stejného hráče, který by šel sám na branku. Až na výjimky mu nevycházely centry, jeho nepovedený aut byl na začátku akce vedoucí k vyrovnání.

LADISLAV TAKÁCS

Ladislav TakácsLadislav TakácsZdroj: FC Baník Ostrava

- 4 -

Drtivou většinu zápasu navazoval na výkon z Jablonce. Neovlivnil ho ani tvrdý střet do hlavy s Hrabinou, ještě za stavu 1:0 dvakrát zablokoval Ševčíka. Pak ale dvakrát nedostoupil Řezníčka, a brněnská opora z toho vykouzlila bilanci 1+1.

JIŘÍ BOULA

Jiří BoulaJiří BoulaZdroj: FC Baník Ostrava

- 3 -

Stejně jako v Jablonci byl jeho výkon solidní v defenzivě, při odebírání míčů soupeři, v bojovnosti. Co ale naopak u něj hodně vázlo, byla rozehrávka, schopnost založit, či rozvinout útok. Často se zbytečně zbavoval balonu, nenacházel spoluhráče.

FILIP KALOČ

Filip KaločFilip KaločZdroj: FC Baník Ostrava

- 3 -

Více než v předchozích zápasech se pohyboval před stopery, snažil se pomoci s rozehrávkou, přesto se dostal ke dvěma střelám. Pokaždé ale skončila na zádech hostujících hráčů.

KAREL POJEZNÝ

Karel PojeznýKarel PojeznýZdroj: FC Baník Ostrava

- 4 -

V první půli ho mohly trápit jen housle Ševčíka, jinak hrál slušný zápas. Několikrát se pokusil pomoci se založením útoku, nezbavoval se lacině míče. Závěr mu ale vše pokazil. U obou branek měl lépe přistoupit k Fouskovi.

NEMANJA KUZMANOVIČ

Nemanja KuzmanovićNemanja KuzmanovićZdroj: FC Baník Ostrava

- 3 -

Hru Baníku oživil, do utkání vletěl jako velká voda. Nejprve měl velkou šanci, pak poprvé zajímavě centroval do vápna, ale nikdo ze spoluhráčů se k zakončení nedostal. Dočkal se nedlouho poté, kdy jeho nahrávku umístil Smékal. Snažil se, bojoval, vymýšlel, ale bylo to málo.

DAVID BUCHTA

David BuchtaDavid BuchtaZdroj: FC Baník Ostrava

- 4 -

Vybojoval míč před vstřeleným gólem, byl u několika dalších nadějných akcí, ale od takového hráče se čeká víc. V posledních zápasech mu příliš nejde zahrávání standardních situací.

MUHAMMED SANNEH

Muhammed SannehMuhammed SannehZdroj: FC Baník Ostrava

- 4 -

Prezentoval se jako vždy poctivým projevem, neuhnul ze žádného souboje a bedlivě si soupeře hlídal. V prvním poločase se mu jednou vzdálil Blecha a byla z toho šance. Ani on ale nemá čisté svědomí u inkasovaných branek, především u první.

JIŘÍ KLÍMA

Jiří KlímaJiří KlímaZdroj: FC Baník Ostrava

- 4 - 

Jako první prověřil brankáře Brna, vzápětí to zkoušel dokonce z poloviny hřiště, ale nebyl přesný. Na přelomu poločasů nedosáhl v pokutovém území na dva nadějné centry ze strany. Od té chvíle se ze hřiště prakticky vytratil a v závěru byl střídán.

PETR JAROŇ

Petr Jaroň, útočník Baníku Ostrava (21. 2. 2022).Petr JaroňZdroj: FC Baník Ostrava

- 4 -

Značně nevýrazný. Když už se dostal do hry, často ztrácel míče, případně se utápěl v neúčelných kličkách. Jeho centry spoluhráče prakticky nenacházely. Nebezpečí pro branku Zbrojovky přinesl až po pauze, ale na jeho nabídku Klíma ani Kuzmanovič nedosáhli.

MUHAMED TIJANI

Muhamed Tijani (FC Baník Ostrava)Muhamed Tijani (FC Baník Ostrava)Zdroj: FC Baník Ostrava

- 4 -

Chtěl být ve hře, chtěl být nebezpečný, a k pár náznakům se dostal, ale nic velkého. Jednou si snažil za střet s Šuralem vymodlit penaltu, zhruba v polovině poločasu byl v závaru před brankou, ale nic nevymyslel. O přestávce už zůstal v šatně.

DANIEL SMÉKAL

Daniel SmékalDaniel SmékalZdroj: FC Baník Ostrava

- 4 -

Premiérový ligový gól je pro ostravského mladíka jediným pozitivem v tomto utkání. Jinak spíše ztrácel míče, problém mu dělaly i jednoduché přihrávky a navíc často fauloval. Za třicet minut toho moc na hřišti nepředvedl.