Předchozí
1 z 15
Další

JAN LAŠTŮVKA

Jan LaštůvkaJan LaštůvkaZdroj: FC Baník Ostrava

- 4 -

Anděl strážný z předchozích utkání tentokrát nezazářil. Zatímco v minulých kolech tasil jeden skvělý zákrok za druhým, nájezdům Karviné už ani on čelit nedokázal. Ve 27. minutě lovil míč ze sítě potřetí, aniž by si na něj pořádně sáhl. Ve druhé půli byl spíše divákem marného útočného snažení svých spoluhráčů.

JAN JUROŠKA

Jan JuroškaJan JuroškaZdroj: FC Baník Ostrava

- 5 -

V základní sestavě se objevil poprvé od konce listopadu, že by však zatlačil na vykartovaného Ndefeho, to v žádném případě. Přímo byl u dvou ze tří branek hostů, svým nedůrazem a špatným bráněním i rozehrávkou k nim výrazně přispěl. Dopředu nic. V poločase byl vystřídán.

JAKUB POKORNÝ

Jakub PokornýJakub PokornýZdroj: FC Baník Ostrava

- 5 -

Po výborných výkonech poprvé propadl. U první branky nezachytil náběh Zorvana, před třetí měl být v lepším postavení vůči Durosinmimu, jehož pak jen zoufale naháněl. Za defenzivu odnesl špatný poločas jako první a ve 40. minutě šel ze hřiště.

DAVID LISCHKA

David LischkaDavid LischkaZdroj: Deník/VLP Externista

- 4 -


Dva jednoduché míče, dva souboje, pokaždé ale se Svobodou prohrál a resultovaly z toho góly soupeře. Že mimo tyto dvě situace nehrál zas tak špatně, je vlastně už ve výsledku nepodstatné.

JIŘÍ FLEIŠMAN

Jiří FleišmanJiří FleišmanZdroj: FC Baník Ostrava

- 5 -

Nehorší výkon v sezoně! Jeho ztráta míče v blízkosti pokutového území zapříčinila druhý gól Karviné, ani ve hře nebyl dobrý. Spíše se rozčiloval nad výroky sudích, nebo pády hostujících hráčů. Často kazil i jednoduché přihrávky. Jeho centry sice vypadaly nebezpečně, nic z nich ale Baník nevytěžil.

JAROSLAV SVOZIL

Jaroslav SvozilJaroslav SvozilZdroj: FC Baník Ostrava

 - 4 -

Byl součástí vlny střídání ve 40. minutě, jeho příchodem se obrana Baníku trochu zpevnila, ale měl několik momentů, kdy špatně vystoupil proti hráči s míčem a umožnil Karviné nebezpečný brejk. Lze předpokládat, že na Spartě bude hrát místo Pokorného.

DAVID BUCHTA

David BuchtaDavid BuchtaZdroj: FC Baník Ostrava

- 5 -

Fanoušci často po některých výkonech Baníku vyzývali k nasazení odchovance, který dosud na jaře v základní sestavě vždy chyběl. Že by si ale tímto představením řekl o další šanci, to tedy ne. V úvodu poslal před branku nebezpečný centr, tím ale skončil. Vidět nikterak nebyl a před půli byl stažen.

ARŤOM KONCEVOJ

Arťom KoncevojArťom KoncevojZdroj: FC Baník Ostrava

 - 5 -

Dopředu slabý, v některých situacích až naivní, směrem dozadu pak ještě horší. Lacinou ztrátou míče umožnil Karviné první gól, nezlepšil se ani v dalším průběhu a před poločasem šel zaslouženě ze hřiště. Stažen mohl být ale i dřív.

NEMANJA KUZMANOVIČ

Nemanja KuzmanovićNemanja KuzmanovićZdroj: FC Baník Ostrava

- 3 -

Svou běhavostí a elánem rozhýbal hru Baníku, do šance vyslal Ekpaie, sám pak mohl snížit, ale Bajza ho vychytal. Nebál se vyzvat i početnou přesilu. Někdy se ale zbytečně stahoval až ke stoperům, aby pomohl s rozehrávkou.

ŠIMON FALTA

Šimon FaltaŠimon FaltaZdroj: FC Baník Ostrava

- 5 -

Některá střídání Baníku pomohla, jeho se to však příliš netýká. V Ostravě se mu moc nedaří, není výrazný a týmu nepomohl ani ve chvíli, kdy to opravdu potřeboval. Vyjma gólové situace, kdy našel na straně Klímu. Na hřišti nahradil Buchtu, jenže místo vzedmutí jen navázal na jeho špatný výkon.

DANIEL TETOUR

Daniel TetourDaniel TetourZdroj: FC Baník Ostrava

- 3 -

Přesně po čtyřech měsících se vrátil do základní sestavy. Ačkoli nepodal ideální výkon – což se dá vzhledem k absenci chápat – po hříchu patřil v týmu Baníku k lepším. A mohl i skórovat. V prvním poločase branku minul, ve druhém mu tutovku vychytal Bajza. Být to v 54. minutě 1:3, třeba by závěr byl dramatičtější.

UBONG EKPAI

Ubong EkpaiUbong EkpaiZdroj: FC Baník Ostrava

- 3 -

Na jeho příchod mělo dojít o něco dřív. Hru Baníku oživil, rval se s obránci soupeře, snažil se něco vymyslet, nebo využít svou sílu a rychlost. Měl jednu vyloženou možnost, včas ho ale zablokovala hostující obrana.

DOMINIK JANOŠEK

Dominik JanošekDominik JanošekZdroj: FC Baník Ostrava

- 4 -

Patrně on měl být tím, kdo v defenzivní práci nahradí vykartovaného Filipa Kaloče. Snaha se mu upřít nedala, ale mezi ním a obranou zůstávala velká díra, kterou Karviná uměla využít. V ofenzivě poslal před bránu několik nebezpečných centrů, do šance dostal Tetoura, ale gól z ničeho nebyl.

JIŘÍ KLÍMA

Jiří KlímaJiří KlímaZdroj: FC Baník Ostrava

- 4 - 

Bojoval, schytal řadu tvrdých úderů a ran, nakonec nahrál na jediný gól Baníku, ale do zakončení se nedostal a na svůj standard předvedl málo.

LADISLAV ALMÁSI

Ladislav AlmásiLadislav AlmásiZdroj: FC Baník Ostrava

- 3 -

Asi nejlepší hráč Baníku. Ze základní jedenáctky bezesporu. Několikrát byl nadějném náběhu a chyběl kousek, aby centr ze strany zasáhl ideálně. Krátce po druhém gólu Karviné mohl snížit, ale trefil jen Bajzu. Nakonec skóroval ve druhé půli, ale k ničemu to nebylo. Jediné, co ho může těšit, že třináctou brankou v sezoně se osamostatnil na čele tabulky střelců.