"Od šéfa klubu, který získal mistrovský hattrick, double a došel do čtvrtfinále Evropské ligy, by bylo alibistické dávat si jiné než maximalistické cíle. Do sezony vstupujeme s logickým a jasným cílem obhájit pozici střednědobého českého hegemona a získat mistrovský titul," má jasno slávistický boss Jaroslav Tvrdík.

Na středeční tiskové konferenci vršovický klub odhalil nejen ambice, ale také nové posily a dresy. 

"Je velmi těžké říct, že cílem je skupina Ligy mistrů. Ale tento rok nám nezbývá nic jiného, než útok na ni vyhlásit. Máme těžké soupeře, ale jako nasazený tým nemůžeme mít jinou ambici, než je porazit a přinést do Edenu Ligu mistrů," pokračuje.

Švédský talent je v Edenu

Klub zároveň oznámil čerstvou posilu. Na pět let se totiž červenobílým barvám upsal kapitán švédského národního týmu do 21 let Aiham Ousou.

Nicolae Stanciu
Stanciu do Turecka? Nepřichází v úvahu. Trpišovský nabídku shodil ze stolu

"Pocity jsou úžasné, splnil se mi sen. Vím, že Slavia je opravdu velký tým, hraje skvělý fotbal. Myslím si, že mi to bude sedět. V posledních letech pod trenérem dosáhla vynikajících úspěchů," neskrývá nadšení jednadvacetiletý stoper.

Na nové angažmá se těší, ale nečeká, že půjde o něco snadného. "Očekávám, že to bude hodně fyzicky náročné. S velkými hráči, vysokými útočníky. Takže musím být připraven kondičně i psychicky," míní.

Krmenčík na devadesát procent

Švédský talent je tedy už v kabině trenéra Jindřicha Trpišovského a možná se k němu brzy připojí i kanonýr Michael Krmenčík, někdejší opora Plzně, naposledy hostující v řeckém PAOKu.

Trénink SK Slavia Praha před utkáním fotbalové Ligy mistrů.
Slavii čeká v kvalifikaci Ferencváros, či Žalgiris, Sparta by šla na Monako

"Jeho příchod je dokončen z devadesáti procent, zbývají poslední detaily a zdravotní prohlídka hráče. Pevně doufám, že se příchod dotáhne do pátku tohoto týdne. Máme z toho velkou radost, Michael Krmenčík byl pro nás klíčovou posilou tohoto období," upozorňuje Tvrdík.

V případě transferu za něj ze slávistické pokladny odejde přes 64 milionů do belgických Brugg.

Nový boj o další trofeje do klubové Síně slávy zahájí slávisté tuto neděli na hřišti Zlína. Na začátku srpna pak vstoupí do bojů o Ligu mistrů, za soupeře bude mít maďarský Ferencváros nebo litevský Vilnius.