Baník sice nechtěl o svou šestadvacetiletou oporu zadních řad přijít, nakonec však majitel Václav Brabec k přesunu svolil. „Zájem Patrizia o přestup do Puskáse byl ale natolik enormní, že trvat na jeho setrvání v Baníku by se v konečném důsledku mohlo ukázat jako kontraproduktivní. Proto jsme se jej nakonec rozhodli uvolnit a odchod mu na jeho přání umožnit. Děkujeme Patriziovi za vše, co v Baníku odvedl. Ať se mu v novém působišti daří,“ uvedl pro klubový web sportovní ředitel Baníku Alois Grussmann.

Patrizio Stronati v dresu Baníku.
Hotovo! Stronati opouští Baník. Jednání nebyla jednoduchá, přiznal agent Svěrkoš

Patrizio Stronati se tedy může těšit na své druhé zahraniční angažmá. Před několika lety totiž působil v rakouské Austrii Vídeň. Od svého návratu do Baníku odehrál 95 ligových zápasů, v nichž vstřelil osm branek. „Chci poděkovat panu Brabcovi i všem lidem z vedení klubu za to, že mi odchod nakonec umožnili,“ řekl Patrizio Stronati.

Domácí Patrizio Stronati a Tomáš Poznar.
Baník na lovu velkých posil. V hledáčku i bývalí reprezentanti. A co Stronati?

„Vím, že mě chtěli za každou cenu udržet, moc si toho vážím. Ale pro mě je to šance zabezpečit rodinu. A možná už takovou šanci nikdy nedostanu. Proto jsem se rozhodl tuto šanci využít. Snad to fanoušci Baníku pochopí. Já jim za všechno děkuju a věřím, že se ještě někdy v Baníku potkáme. Přál bych si to,“ dodal Patrizio Stronati.