Ta nová ale bude třípodlažní a kromě 1500 míst na sezení nabídne kompletní zázemí pro celé centrum (kabiny, regenerační linka, prostory pro fyzio, maséry, posilovnu atd.). Specialitou pak je i běžecká dráha, která bude umístěna pod tribunou.

Městské fotbalové centrum na Bazalech bude mít jedno hřiště s umělou trávou a jedno travnaté (obě vyrostou za dnes už zbouranou světelnou tabulí). Na hlavní hrací ploše pak budou tři menší travnaté plochy. Ty mohou být zároveň použity jako jedno hřiště klasických rozměrů.

FINANČNÍ NÁKLADY Centrum by mělo být hotové na podzim a daňové poplatníky vyjde i s cenou pozemku (115 milionu korun) na zhruba 368 milionu korun (bez DPH). Částkou 190 milionů korun přispělo na rekonstrukci areálu Bazaly město Ostrava, partner projektu Moravskoslezský kraj pak poskytl 70 milionů korun.

Demolice Bazalů v létě 2018:

Podívejte se, jak budou Bazaly vypadat v budoucnu:

Rekonstrukce inženýrských sítí pod povrchem pravého jízdního pruhu ulice Nádražní v centru Ostravy.
Ostrava je v šoku! Nádražní ulice se znovu rozkope!
Rodný dům Antonína Blažka sice není uveden na rozcestníku k pamětihodnostem Liptaně, ale stejně ho z televize zná každý. Patřil teroristovi, který v roce 2013 ve Frenštátu výbuchem plynu zničil panelový dům i s lidmi.
Stát prodal rodný dům vraha Blažka. Vyhodil do povětří panelák ve Frenštátě
Dopadení ujíždějícího řidiče policisty. Ilustrační foto.
Střelba, zátarasy, ani to některé řidiče na Ostravsku nezastaví