Atmosféra v kabině tak není během tohoto týdne, kdy se mužstvo připravuje na pondělní dohrávku v Karviné, právě ideální. 

„Tím, že se hraje to derby až v pondělí, je to pro nás hrozně dlouhý týden, náročný,“ přiznal trenér Baníku Bohumil Páník.

Porážku se Slovanem má nadále v hlavě. „Ještě jsem to nerozdýchal, neustále to ve mně je, pořád to v sobě nosím. Toho se jen tak nezbavíte, protože mužstvo mělo  v přípravných utkáních slušnou výkonnost,“ vykládal Páník před čtvrtečním odpoledním tréninkem.

Tomáš Smola v dresu Baníku, utkání 1. kola první fotbalové ligy FC Baník Ostrava - FC Slovan Liberec, 13. července 2019 v Ostravě.
Vytáhlý útočník Tomáš Smola v dresu Baníku Ostrava obstál

Co by měl tým podle jeho slov zlepšit? „Úplně všechno. Musíme více běhat, více chtít, být více odvážní, prostě se nebát. A jen nenakopávat míče. Je to o hlavě. Věřím, že ta se probudí a dá pokyn tělu, aby byl fotbal lepší,“ pokračoval Páník.

Vedení slezského klubu vyhlásilo před sezonou vysoké cíle. Vzhledem k udržení kádru, včetně největších opor, a posílení chtějí v Ostravě útočit na poslední vydobyté pozice a úspěchy. Tedy páté místo v lize a účast ve finále domácího poháru.

I to se mohlo v utkání s Libercem na hráčích projevit. Stejně jako absence Jana Laštůvky a Milana Baroše.

„Tak je pravda, že hráč věci vnímá… Ale neřekl bych, že je to až takový tlak. Byl to první zápas, který nám prostě nevyšel. Nakonec jsme ho nedokázali paradoxně ani zremizovat,“ podotkl Páník.

Utkání 1. kola FORTUNA:LIGY: FC Baník Ostrava - FC Slovan Liberec, 13. července 2019 v Ostravě.
Nejdřív prohra, pak hromadná razie. Černá sobota fanoušků Baníku

„Tak to ale někdy ve fotbale prostě bývá. Hráč potřebuje jít zase na to hřiště. Ten týden je opravdu ubíjející. Každý se v tom pořád nějak motá a přemýšlí o tom, proč ten výkon nebyl optimální. Já věřím, že se mužstvo probudí,“ uzavřel Bohumil Páník.

Brankář Antonín Buček.
Buček v Petřkovicích: kariéru nebalím, chci se více věnovat trénování brankářů