Baník začal v Praze odvážně a dělal Spartě problémy. Do první šance se ale přesto dostal domácí Hašek, který si vyměnil míč s Drchalem a pálil už v pokutovém území z první. Laštůvka byl ale pozorný. Na druhé straně dvakrát nebezpečně zakončoval Kuzmanovič, ale ani jednou míč k levé tyči nezakroutil.

Po půl hodině hry se poprvé měnilo skóre a prosadila se Sparta. Na levé straně utekl Karlsson, odcentroval na malé vápno, kde pálil do sítě Drchal. Vzápětí mohl vyrovnat Diop, kterého vyslal do šance Kuzmanovič, parádní zákrok vytáhl Heča. V samém závěru první půle se ocitl v tutovce Drchal, toho ale vychytal Laštůvka.

Odjezd fanoušku Baníku Ostrava z hlavního nádraží v Ostravě do Prahy, 4. května 2019 v Ostravě.
OBRAZEM: Baníkovci vyrazili dobýt Prahu

Hned po přestávce vyhodnotil střet Fleišmana s Hložkem po dodatečné kontrole u videa sudí Královec jako penaltový a Karlsson bezpečně zvýšil. Třetí gól měl na noze Drchal, jeho pokus zastavilo břevno. Na druhé straně mohl snížit Jánoš, orazítkoval ale jen tyč. Podobu výsledku dal v nastavení z brejku Hložek.

Baník venku nebodoval pošesté v řadě při skóre 3:18. „Taky jsme si vypracovali šance, ale nevyužili jsme je. Bylo to hodně o produktivitě. Tu nemáme. Mužstvo bylo nachystáno, hrálo dobrý fotbal. Do finálních fází jsme se dostávali, gól jsme ale nedali. Rozhoduje se v malém vápně, tam jsme zklamali,“ řekl trenér Baníku Bohumil Páník.

Sparta Praha – Baník Ostrava 3:0 (1:0)

Branky: 29. Drchal, 51. Karlsson z pen., 90+5. Hložek. Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Hájek. ŽK: Costa, Sáček, Zahustel - Procházka. Diváci: 11 423.

Sparta: Heča – Zahustel, Radakovič, Costa, Hanousek – Karlsson (73. Čivič), Sáček, Hašek (83. Kanga), Frýdek, Hložek – Drchal (89. Chipciu). Trenér: Horňák.

Baník: Laštůvka – Pazdera (76. Bolf), Procházka, Stronati, Fleišman – Fillo, Jánoš, Jirásek, Holzer – Kuzmanovič (66. Hrubý), Diop (71. O. Šašinka). Trenér: Páník.

Mistrovství světa v para hokeji 2019, Korea - Česká republika (zápas o 3. místo), 4. května 2019 v Ostravě. Na snímku tým Česka.
Para hokejisté tažení za medailí nedotáhli, zlato bere USA