Dusná atmosféra panuje aktuálně mezi fanoušky Slezského FC Opava. Jeho příznivci kritizují některé osoby, stojící ve vedení klubu.

Do jejich hledáčku se dostal ředitel společnosti Petr Machovský, předseda představenstva Petr Glončák a člen dozorčí rady Andreas Drastík, ten ale na svůj post rezignoval. Před utkáním se Slavií Praha bylo jasné, že fanoušci své antipatie znovu vyjádří. První vlaštovkou byly letáčky.

SFC Opava:Slavia Praha 1:1
Opava i v deseti senzačně urvala bod

„Nesmíme být lhostejní ke kritické situaci v našem milovaném klubu. Dnešním protestem chceme vyjádřit podporu zaměstnancům klubu v čele s panem Aloisem Grussmannem, kterého, a nejen jeho, se snaží současné představenstvo a jeho poskokové vystrnadit z klubu, neváží si jeho práce a dehonestují jej. Tento člověk stojí za pozvednutím klubu kvalitní přestupovou politikou a společně s J. Rovňanem a L. Sedláčkem se skvěle starají o každodenní chod klubu a servis hráčům a jejich realizačním týmům. Velkou měrou se zasloužil o postup do ligy, setrvání v ní, postup do finále poháru a podobně,“ stojí v úvodu fanouškovského prohlášení.

Fanoušci Opavy a i pražské Slavie vyklidili ve 35. minutě svůj sektor.Zdroj: Deník / Petr Widenka

Další slova už míří k vedení SFC. „Naopak chceme vyjádřit nesouhlas s působením pana Petra Machovského a většiny členů představenstva, kteří se snaží klub destabilizovat, jejich počínání lze mnohdy označit za naivní a amatérské a vedou klub k řízenému sestupu,“ píše se dále v letáku.

Po začátku utkání vyvěsili Opavští na tribuny protestní transparenty. „Lojzo, prosíme, vydrž a bojuj“, „Drastík, Glončák, Machovský nežádoucí“ nebo „Do Olomouce všichni v černém“.

Naopak chyběly choreo i vlajky. Ve 35. minutě se pak hlavní sektor opavských fanoušků vylidnil, přidali se i další diváci z ostatních tribun a překvapivě také fanoušci pražské Slavie.