Ještě před začátkem přípravy posílil kádr útočník Ladislav Almási, to však neznamená, že by snaha Slezanů o zkvalitnění ofenzivních řad ustrnula. Jak už Deník na konci minulého týdne informoval, tradiční klub z Bazalů se pustil do bitev o zisk dvou ještě nedávných reprezentantů.

V hledáčku se ocitli Tomáš Necid a Zdeněk Odrášek. „Oba jsou, nebo byli na seznamu,“ potvrdil v pátek Deníku sportovní ředitel Baníku Alois Grussmann. O pár dní později bylo jasno, že Ondrášek v Plzni končí. „Dostal svolení hledat si nový klub také z toho důvodu, že se vrací z hostování Tomáš Chorý. Měli bychom tři podobné útočníky, proto jsme se rozhodli Ondráška uvolnit,“ uvedl na začátku týdne trenér Viktorie Michal Bílek.

První trénink fotbalového týmu FC Baník Ostrava, 21. června 2021 v Kroměříži.
Baník driluje v Kroměříži kondici a obranu. Pracuje na posílení kádru

„Od všech útočníků se očekávají góly. Měl dobrý začátek, pak se před něj dostal Beauguel, který svou šanci chytil. Kobra přestal pravidelně nastupovat, bylo to pro něj těžké. Tohle bude pro obě strany nejlepší řešení,“ dodal Bílek.

FCSB MÍSTO FCB?

V úterý večer ale vyšla na světlo světa zpráva, že autor vítězné branky proti Anglii (2:1) z kvalifikace o probíhající mistrovství Evropy Ondrášek je blízko dalšímu angažmá. Ke smůle tuzemských přiznívců ale o bývalého hráče Dallasu projevil zájem rumunský velkoklub FCSB (bývalá Steaua), kde by měl útočník podepsat kontrakt na jeden rok. Informoval o tom na Twitteru rumunský novinář Emanuel Rosu.

První trénink fotbalového týmu FC Baník Ostrava, 21. června 2021 v Kroměříži. V popředí kapitán Jan Laštůvka.
PODÍVEJTE SE: Kapitán Baníku odhalil kérku. Tohle má Laštůvka na lýtku

O něco reálněji se tak pro Baník jeví jiná ligová hvězda s bohatými reprezentačními i zahraničními zkušenostmi. Jednatřicetiletý forvard Tomáš Necid. Jeho stávající zaměstnavatel – pražští Bohemians – mají ale o jeho služby také dál zájem, do boje se však měla přidat i Mladá Boleslav.

„Ještě přemýšlíme nad dalšími variantami,“ řekl trenér Baníku Ondřej Smetana k eventuálnímu dalšímu posilování kádru. „Jak řekl už dříve pan Grussmann, stále uvažujeme o každé řadě,“ potvrdil Smetana.

Alois Grussmann.
Ředitel Baníku hlásí: Dostat sem hráče není lehké. Ke spokojenosti máme daleko

Kromě Almásiho je Baník blízko zisku obránce Davida Lischky na hostování s opcí ze Sparty. Dočkají se ale fanoušci čtyřnásobného ligové mistra velkého jména?