Naděje Slavie na postup byly na bodu mrazu, když se míče ujal záložník Petr Ševčík a parádní ranou nedal šanci gólmanovi londýnského klubu Kepovi Arrizabalagovi. Pražanům sice jeho trefa nakonec na úspěch nestačila, nicméně i díky ní se o týmu z Vršovic mluvilo v Evropě jen v tom nejlepším. 

Branka byla jedním z dílků do mozaiky spanilé jízd slávistů Evropskou ligou. Na podzim postoupila ze skupiny na úkor Bordeaux a Kodaně, na jaře pak nejprve otočila nepříznivý průběh odvety s belgickým Genkem, posléze v napínavém dramatu postoupila v prodloužení přes několikanásobného šampióna soutěže Sevillu a za odměnu ji ve čtvrtfinále čekala právě Chelsea.

Slavia Praha - SFC Opava, 22. února 2020 v Praze. Na snímku zleva Matěj Hrabina z Opavy a Lukáš Provod ze Slavie.
Fotbalová liga se vrací na scénu. Hvězdy změří síly ve virtuálním turnaji

První zápas skončil porážkou 0:1 a ani druhý se pro Pražany nevyvíjel nejlépe. V sedmnácté minutě to bylo 0:3 z pohledu českého týmu, pak sice Souček vstřelil kontaktní gól, ale hned nato to bylo znovu o tři branky. 

Jenže Slavia měla ve svých řadách Petra Ševčíka. Ten se na Stamford Bridge předvedl v plné parádě. Nejprve se v 51. minutě postaral o snížení na 2:4 a jen o pár desítek sekund později převzal míč od Součka a vzápětí napálil projektil směrem na bránu a nedal gólmanovi Chelsea nejmenší šanci. 

Petr Ševčík
Záložník sešívaných Petr Ševčík: Každý dostane šanci. Ve Slavii si plním sny

Už tenkrát označil záložník Slavie svůj gól za nejhezčí v kariéře. "A to mi ještě mohl vyjít hattrick, měl jsem na kopačce i třetí gól," litoval jen v rozhovoru pro Deník, že nevyužil šanci, která se mu v zápase naskytla později.

I díky němu byl zápas Slavie v Londýně zařazen do výběru těch vůbec nejlepších v minulém ročníku Evropské ligy, stejně jako přestřelka v odvetě se Sevillou.

Teď navíc jeho branka sklidila další úspěch, a to v podobě vítězství v divácké anketě České televize o nejhezčí gól roku 2019. 

Gól Petra Ševčíka proti Chelsea:

Zdroj: Youtube
Zápas fotbalové Evropské ligy  SK Slavia Praha - Sevilla FC v Edenu.
Památné fotbalové zápasy roku 2019. Připomeňte si jízdu Slavie i reprezentace