Sedmatřicetiletý hráč tak nemůže nastoupit v nedělním utkání posledního kola prvoligové nadstavby v Plzni a není jasné, zda se tím neuzavře jeho kariéra.

Baník se cítil rozhodčím poškozen a dnes proti Barošovu vyloučení podal protest, ale řídící orgán soutěže mu na základě vyjádření komise rozhodčích nevyhověl. "Vzhledem k tomu, že podle komise rozhodčích FAČR v případě udělené červené kartě rozhodčí nechyboval, rozhodla disciplinární komise LFA o udělení trestu pro Milana Baroše v podobě zastavení závodní činnosti na jedno soutěžní utkání," uvedl v tiskové zprávě mluvčí LFA Štěpán Hanuš.

Marek Heinz a Tomáš Ujfaluši (vpravo) na Ondrášovka Cupu v Šumperku
Ujfaluši stále hraje "mistráky". A přiznává: Na jazyky jsem byl pedant

Baroš byl ve středečním pohárovém finále se Slavií (0:2) v Olomouci náhradníkem, přesto byl ve 38. minutě vyloučen. Druhý nejlepší střelec v historii české reprezentace dostal od rozhodčího Petra Ardeleanua červenou kartu za to, že v návalu vzteku poškodil střídačku.

Ostravského útočníka naštvalo, že Ardeleanu ve 36. minutě po drobném kontaktu Václava Procházky s Michaelem Ngadeuem nařídil pro slávisty penaltu, z níž Tomáš Souček otevřel skóre. Na Barošovo chování na lavičce podle všeho hlavního sudího upozornil čtvrtý rozhodčí Jiří Houdek.

O pátou příčku

Baník bude v neděli na dálku bojovat s Libercem o páté místo v tabulce. S ním je spojená účast v kvalifikačním utkání o předkolo Evropské ligy s vítězem prostřední nadstavbové skupiny, který vzejde z dvojice Zlín - Mladá Boleslav. Barošovi po sezoně vyprší v Ostravě smlouva a není jasné, zda bude hrát dál. V případě postupu do utkání o Evropskou ligu by si kariéru mohl prodloužit.

Adolf Šádek.
Musel bych si dát facku, kdybych tvrdil, že sezona byla neúspěšná, říká Šádek