Co se týče Cristiana staršího, tomu se zkrátka aklimatizace protahuje o něco déle, než by si přál. „Prostě si musí zvyknout na italský fotbal, to chvíli trvá,“ nedělá z „období sucha“ vědu trenér Staré dámy Massimiliano Allegri. „Míč mu odskakuje, anebo se nemůže trefit. Stává se,“ dodává.

Jakub Jankto odpovídá novinářům.
Jakub Jankto: Liga národů? Máme šanci, ale chce to nadstandardní výkony

Ronaldovi nicméně nelze upřít snaha. Na svatyně Verony, Lazia i Parmy totiž dohromady vyslal 23 střel. To je zdaleka nejvíc ze všech hráčů, kteří se ještě v pěti elitních evropských ligách v letošním ročníku netrefili – druhý je Valentin Rongier z francouzského Nantes s patnácti pokusy.

„Všichni na tom budeme lépe po reprezentační pauze, tehdy liga doopravdy začíná,“ žádá fanoušky o trpělivost jedenapadesátiletý kouč. To, že kapitán portugalského národního týmu čich na góly má, je přece jen zřejmé už z minulosti – jeho bilance v Realu Madrid činila 450 branek ve 438 kláních.

Jablko nepadá daleko od stromu

Všechny členy Ronaldova fotbalového „klanu“ však střelecká smůla netrápí. Premiéru v soutěži do devíti let si totiž o víkendu odbyl také syn turínské hvězdy, Cristiano junior, přičemž si připsal hned čtyři branky. Především díky jeho výkonu pak naděje Juventusu smetly Parmu 7:1.

„Je neskutečně soutěživý, přesně jako já, když jsem byl v jeho věku,“ usmívala se nedávno portugalská ikona v rozhovoru. „Má dobrou postavu, je rychlý i schopný, umí vystřelit… Nebudu na něj tlačit, ale samozřejmě, že je můj sen, aby se z něj stal fotbalista,“ přál si.

Syn si už ze svého otce vzal příklad v tom, že v Juventusu nosí jeho číslo, tedy sedmičku. Inspiruje se nyní naopak Ronaldo senior ve střílení branek?

Útočník City Sergio Agüero slaví branku.
Historická dekáda Manchesteru City. Cesta za snem začala přesně před deseti lety

Ačkoli se v rámci jedné soutěže v letošním ročníku potkávat již nebudou, diskuse, kdo je králem fotbalového světa, přesto neustanou. Zatímco Ronaldo se prozatím v Juventusu prosadil pouze jednou v přípravném střetnutí s týmem do dvaceti let, Lionel Messi v Barceloně válí jako obvykle.

Argentinská hvězda totiž po třech kolech španělské La Ligy vede tabulku střelců. Katalánský velkoklub rovněž zvítězil ve všech třech případech, přičemž Messi přispěl k celkovým dvanácti brankám čtyřmi. Naposledy se dvakrát trefil během víkendové demolice Huescy v poměru 8:2.

Cristiano Ronaldo Jr.Malý Cristiano, také přezdívaný Cristianinho, je útočníkovým nejstarším synem. Média si už v jeho osmi letech všímají, jakým talentem oplývá, hvězdný fotbalista se jeho umem rád chlubí i na sociálních sítích. Veřejnost pobavil především „plán“ malého sportovce – po svém otci chce šest sourozenců (prozatím má tři), aby počtem mohli naplnit populární Ronaldovu značku CR7. Mimochodem, Cristianinho je údajně velkým fanouškem Lionela Messiho.