Zatímco v Höckendorfu museli denně dojíždět autobusem na vesnické hřiště, které pak jen s vypětím sil organizátorů splňovalo požadavky předního českého týmu, tak v Rakousku je v tomto směru všechno skoro dokonalé. „Sporthotel Grabner je situován přímo na stadionu, kde hraje svoje zápasy nováček rakouské ligy SV Kapfenberg. Hlavní plocha i druhé hřiště, které využíváme, jsou ve vynikajícím stavu,“ liboval si vedoucí mužstva Tomáš Bernady, jenž stále ještě pomáhá týmu i v roli třetího gólmana. „První přípravný zápas s Wroclaví jsme hráli v tréninkovém centru GAK Graz, kde bylo sice hřiště také super, jenže mělo tvrdý podklad. Mít to tak v tréninku, tak bychom byli pořádně domlácení,“ otřásl se brankář Petr Vašek.

Také hotel v Kapfenbergu splňuje vše, co fotbalisté na soustředění potřebují. V přízemí mají hráči vyhrazenu svou jídelnu, kde se třikrát denně stravují, v prvním patře je pak k dispozici kulečník a ve druhém poschodí naproti společenského sálu, jenž se díky Baníku proměnil na masérnu a odpočinkovou místnost, byl umístěn počítač s internetovým připojením. „Alespoň máme zprávy z domova,“ usmíval se Tomáš Mičola, který u monitoru strávil dost času.

Čtyřhvězdičkový hotel nebyl Baníkem objeven náhodou. Loni už tady například absolvovalo soustředění Lazio Řím. „Co máme zprávy, tak týden před výpravou sem přijely kamiony a uzpůsobily vše přáním náročného klienta. Například i kvůli smlouvě Lazia s jistým partnerem z oblasti posilovacích strojů vznikla pod širým nebem posilovna jen a jen pro hráče italského velkoklubu. To nám bohatě stačí ta, kterou využívá Kapfenberg,“ usmál se Bernady s tím, že i výprava Baníku zvažovala přenesení strojů ven, ovšem v neděli začalo vydatně pršet, a tak se stěhování nekonalo. „Organizátoři nám ale zdůraznili, že stačí říci, a vše vynesou,“ dodal.

Hodně spokojeni jsou hráči Baníku i s jídlem. „Kdybychom to takhle měli naservírováno i na Bazalech,“ několikrát už si posteskli fotbalisté. Snídaně bývá v klasickém hotelovém stylu, k obědu si hráči vybírají ze dvou jídel a dvou příloh. „Vždycky by se měla objevit rýže anebo těstoviny. Místní kuchař si potrpí také na dostatek teplé i čerstvé zeleniny, takže v tom není jediný problém. Když jsme dostali návrh jídelníčku, nemuseli jsme v něm nic upravovat. Je vidět, že jsou tady na fotbalovou stravu zvyklí,“ usmál se asistent trenéra Karel Kula, který i díky své plynné němčině dokáže vyřešit sebemenší problém: „Snad jediný byl zatím s vodou, kdy jsme dostávali perlivou. Ale už nám servírují neperlivou, jak to hráči potřebují. Navíc vše s úsměvem i ochotou.“