K tomu je ale nutné nejen, aby svěřenci Vlastimila Petržely v Příbrami prohráli, zároveń je potřeba i kostelace dalších výsledků. baník do druhé ligy spadne za předpokladu, že zároveň Zlín zvítězí v Teplicích, Bohemians 1905 porazí Spartu a Jihlava bude bodovat v Liberci.

Hráči ani trenéři ostravského celku se však na důsledky případného neúspěchu nedívají a chtějí navázat na vítězství 2:1 proti Slovácku. "Příbram bude velice nepříjemný soupeř, který se namočil do hry o udržení. Má s tím velké zkušenosti, ale je to soupeř, který se dá porazit," míní trenér Vlastimil Petržela.

"Věřím, že naši kluci jsou po Slovácku povzbuzeni. Učím je, aby se nebáli nikoho. Takže do toho nepůjdeme se strachem," dodává lodivod Baníku.

Zatímco od Baníku se záchrana už nečeká, Příbram stále ve hře je. "V sobotu nás čeká úplně odlišný zápas od toho na Spartě. Utkáme se s houževnatým a mladým týmem, který vede velice kvalitní trenér," ocenil soupeře kouč Pavel Tobiáš.

"Na jaře Baník předvádí zajímavý fotbal a bojuje o každý bod. Nicméně my musíme z tohoto zápasu, který je pro nás velice důležitý, získat tři body. Budeme hrát útočně, ale musíme být trpěliví," doplnil Tobiáš.