Osmadvacetiletý zkušený středopolař se dnes připojil k týmu na soustředění na Maltě, kde podepsal smlouvu na tři a půl roku. 

VÁCLAV A JITKA KUBINOVI před nedělním zápasem Frýdku-Místku se Sokolovem s dresem s podobiznou jejich syna Pavla.
Kubina, Bonk, Vlach. Legendy pomáhají bývalým sportovcům v problémech

„Jednání nebyla jednoduchá, proto jsem rád, že se nám podařilo vše dotáhnout," uvedl pro klubový web Marek Jankulovski, sportovní ředitel Baníku. „Roman je komplexní ofenzivní hráč, který v posledních letech prokazoval velkou kvalitu. Je to hráč, který chce vyhrávat. Takového jsme moc potřebovali,“ dodal Marek Jankulovski. 

Utkání 39. kola hokejové extraligy: HC Vítkovice Ridera - Mountfield Hradec Králové, 24. ledna 2020 v Ostravě. Na snímku (zleva) Roberts Bukarts, Radim Šalda.
Krok k záchraně? Útočník Bukarts ve Vítkovicích zůstává!

Ofenzivní univerzál má v české lize na kontě 140 startů, ve kterých vstřelil 30 gólů. Má za sebou vydařený podzim. Během něj nastřílel v dresu Slovanu devět branek a byl nejlepším střelcem mužstva. Rodák z Roudnice nad Labem přidal i dvě asistence. Baník se zajímal o Potočného delší dobu, námluvy začaly již v létě.

„Moc si toho, že jsem v Baníku, vážím," podotkl Roman Potočný. „Doufám, že navážu na podzimní výkony, které jsem podával v Liberci. Chtěl bych tak pokračovat dál a Baníku pomoct,“ dodal Roman Potočný. 

Ilustrační foto.
Obavy z koronaviru v kraji: deset tisíc respirátorů zmizelo během jediného dne
VIDEO: V Ostravě zloděj okradl spící ženu na zastávce. Vše natočily kamery