Do první větší příležitosti se dostali v deváté minutě hosté, když rychlou akci Markoviče zakončil kapitán Zavadil střelou těsně vedle levé tyče.

Ve 22. minutě se trochu se štěstím prosadil Baník. Buchta nejprve zlikvidoval průnik Kukece, vzápětí však odkopem nastřelil spoluhráče Traorého, od kterého se míč dostal k zakončujícímu Rolincovi. Jednadvacetiletý útočník prostřelil brankáře Hladkého a při devátém ligovém startu se dočkal premiérového gólu.

Ostrava přerušila po 322 minutách střeleckou nemohoucnost v soutěži a brzo mohla přidat i druhý zásah. Lukešův pohotový volej ale branku minul. Na druhé straně po individuálním průniku nemířil přesně ani Zavadil.
Velkou možnost krátce po změně stran zahodil Kukec, jenž po odraženém míči nedokázal trefit odkrytou branku. V 65. minutě už Baník náskok zdvojnásobil. Lukeš po dalším špatném odkopu Brna našel v pokutovém území Rolince a autor první branky se po otočce prosadil střelou do horního růžku.

Zbrojovka v závěru přidala a několikrát se dostala blízko ostravského gólmana Bárty. Ten si však poradil s hlavičkou střídajícího Michala Škody a pokus dalšího náhradníka Frejlacha jeho branku těsně minul.
V 83. minutě Brno přeci jenom duel zdramatizovalo. V šestnáctce dostal přihrávku nepokrytý Buchta, technickou ranou obstřelil Bártu a rovněž skóroval poprvé v lize.

Ostravského brankáře v poslední minutě při trestném kopu Zavadila zachránilo břevno.

Rozhovor s Jakubem Rolincem najdete zde: Rolinc dal dva góly a pak se modlil, aby Baník výhru udržel