Navzdory všem vzkazům se Baníku znovu nepodařilo udržet čisté konto. O něj Ostravané přišli po Masopustově vysunutí Tecla, který s přehledem obstřelil gólmana Vaška.

Domácími, kteří se v utkání museli obejít bez kapitána Milana Baroše, jenž stále doléčuje šrámy ze zápasu v Plzni, inkasovaný gól viditelně zatřásl, přesto měli šanci do poločasu vyrovnat. Ovšem Susovi po chybě defenzivy Jablonce a po kličce gólmanovi Vlastimilu Hrubému chyběla v zakončení chladná hlava, namísto přízemnímu zakončení pálil vysoko nad odkrytou branku.

Fanoušci Baníku se v pátek večer na Kamenci sešli, aby oslavili 95. výročí svého klubu.
Seniorům hořela střecha nad hlavou, zapálilo ji patrně „pyro“ fandů Baníku

Po pauze začal Baník zvolna nabírat dech, jenže po hodině hry po rohu Trávníka skóroval hlavou Marek Kysela, fotbalista, který byl v tu chvíli na trávníku zhruba minutu.

Na rozdíl od první branky, s Baníkem další inkasovaný gól prakticky nic neudělal, snad jen jeho hráči ještě zvýšili obrátky a za nezměrnou snahu nakonec byli odměněni.

Nejdřív se De Azevedově zpětném přízemním centru parádně opřel do míče tvůrce hry Robert Hrubý a sedm minut před koncem vyrovnal zblízka po přihrávce Stáni útočník Jakub Šašinka.

Nakonec se mohl Baník dokonce dočkat i velkého obratu, ovšem Poznarovu povedenému pokusu se postavilo břevno.

Baník Ostrava - FK Jablonec 2:2 (0:1)

Branky: 78. Hrubý, 82. J. Šašinka - 4. Tecl, 63. Kysela. Rozhodčí: Berka - Wilczek, Moláček. ŽK: Masopust (Jablonec). Diváci: 6215.

Baník: Vašek - Pazdera, Pokorný, Šindelář, Granečný - Mičola (54. J. Šašinka), Panič (38. Hlinka), Hrubý, De Azevedo, Sus (69. Stáňa) - Poznar. Trenér: Kučera.

Jablonec: Hrubý - Jankovič, Pernica, Hübschman, Hanousek - Masopust, V. Kubista, Trávník, Zelený - Považanec (62. Kysela) - Tecl (76. Doležal). Trenér: Klucký.

Ohlasy trenérů po utkání:

Radim Kučera (trenér Baníku Ostrava): „Zápas jsme začali tím, že jsme udělali chybu, za kterou nás soupeř trestal. Pak průběh prvního poločasu probíhal mezi šestnáctkama, přesto jsme si také Susem vytvořili jednu šanci, jenže jsme ji nevyužili. V té chvíli to byl hodně upracovaný zápas, s množstvím ztrát. Z naší strany tomu chyběla lehkost a bylo tam doopravdy hodně jednoduchých věcí, které jsme kazili. Druhý poločas bych řekl, že se hra zlepšila. Zápasové tempo jsme stupňovali, Jablonec jsme tlačili čím dál tím víc do vlastní šestnáctky a vytvořili jsme si i šance. Pak však přišla situace, kdy jsme po rohu dostali gól na 0:2. A to byla těžká situace, ale hráči znovu ukázali charakter, bylo na nich vidět po celý druhý poločas, že chtějí vývoj otočit. Za stavu 1:2 jsem věřil, že minimálně vyrovnáme, což se nakonec podařilo a měli jsme i některé věci k tomu, abychom ten zápas dokonce otočili. Bohužel jsme asi tentokrát pohořeli na produktivitě.“

Zdeněk Klucký (Jablonec): „Podle mého názoru byla první půle vyrovnaná. Nám se povedlo vstřelit rychlý vedoucí gól. Bránili jsme pak sice dobře, ale Ostraváci se jednou dostali do vyložené šance. Jinak mám pocit, že jsme hru celkem kontrolovali. Domácí sice měli míč více na kopačkách, ale do nějakých šancí, až na tu výjimku, o níž jsem mluvil, nepouštěli. Ve druhé půli to bylo z naší strany o něco horší, i když jsme si řekli, že do toho půjdeme stejně jako před přestávkou. navíc jsme přestali hrát a soustředili se jen na bránění, neudrželi jsme míc a navíc Ostraváci projevili větší vůli dokonce po vítězství, v závěru při nás stálo štěstí, když nás od dalšího gólu uchránilo břevno. Přestože jsme byli pod tlakem, podařilo se nám vstřelit branku po vystřídání Považance, ale od té doby jsme už prakticky jen bránili a směrem dopředu toho bylo od nás hodně málo. Přestože jsme sahali po vítězství, nakonec jsme se vlastní vinou o něj připravili.“

Zásah hasičů u požáru v Domově seniorů Kamenec 8. září v Ostravě.
V domově seniorů hořelo. Střechu prý zapálila světlice Baníkovců