Ten nastoupil do utkání na posledních dvacet minut a blýskl se parádní přihrávkou na vyrovnávací brance, kterou vstřelil Francis Narh. „Po tom více než roce jsem se samozřejmě na zápas těšil, i když jsem věděl, že budu hrát jen dvacet minut. Mám co dohánět, protože jsem měl dvě slušné šance. Minimálně jednu jsem měl proměnit, to je bez debat," uvedl Václav Svěrkoš, který se k fotbalu vrací po dvou operacích kolene.

„Jsem za tohle soustředění strašně rád, protože na přírodní trávě se mi zápasová i tréninková zátěž mnohem lépe vstřebává. Je ale přede mnou ještě hodně práce a dřiny, to je jasné," uvedl Svěrkoš, který k utkání nastoupil po dlouhých 442 dnech.

Radost z jeho návratu měl i kouč František Komňacký. „Byli jsme s Vaškem domluveni, že v Turecku už do zápasového zatížení půjde. Dneska nastoupil na dvacet minut, příště bude hrát o něco déle. Je důležité, že se cítí po zranění v pořádku. Do soubojů ještě nechodí, jak by bylo třeba, ale s míčem si rozumí náramně. Jeho jedinečná přihrávka na gól je toho důkazem. S Vaškem budeme pracovat pomalu, ale ne tak pomalu, abychom ho nebyli schopni nasadit do prvního mistrovského zápasu," uvedl Komňacký.

FC Baník Ostrava - FC Černomorec Oděsa 1:1 (0:0)

Branky: 77. Martyněnko 87. Narh.

FC Baník Ostrava: Pavlenka Sukup (46. Vengřinek), Baránek (61. Kaša), Frydrych (61. Stronati), Sinelnikovs (46. Zawada) Štěpán (61. Šašinka), Greguš (61. Mensah), Foltýn (46. Lindpere), Kukec (70. Svěrkoš), Azevedo (61. Holzer) Krmenčík (61. Narh). Trenér: Komňacký.