V úterý svěřenci trenéra Radka Látala změřili v pátém přípravném utkání síly s Karpatem Lvov. Konfrontace čtrnáctých celků uplynulého ročníku české a ukrajinské ligy vyzněl lépe pro Lvov, který o svém vítězství rozhodl v nastavení prvního poločasu.

To se po chybě ostravské obrany prosadil po sólovém průniku Kasyan. Baník měl několik slibných šancí, které ale kvůli nepřesné finální fázi nedokázal zakončit. Ve druhém poločase se podařilo Vaněčkovi vyrovnat, ale sudí pro faul branku správně neuznal.

Trenér Radek Látal po utkání, které se odehrálo v polské Wodzisłavi, zhodnotil dosavadní část přípravy. „Tento týden je už herní, kdy nás kromě Lvova v pátek v Opole čeká duel s Lubinem," poznamenal trenér Baníku.

Na rozdíl od posledního utkání s Trnavou (3:2) nebyl s výkonem moc spokojený. „Byla to pro nás škola, soupeř byl velice silný na míči. Nám to moc neběhalo, u řady míčů jsme byli pozdě. Velký rozdíl byl ve finální fázi, kdy jsme kazili klíčové přihrávky," všiml si Látal.

Z porážky vědu nedělal. „Utkání splnilo účel, bylo vidět, že tyhle mezinárodní zápasy jsou pro kluky hodně poučné," řekl Látal.

Také v úterý Baník ještě testoval adepty o místo v ligovém kádru. V základní sestavě se představil útočník Frýdku-Místku Hynek Prokeš. „Období, kdy jsme zkoušeli hráče, končí. Kádr se nám začíná uzavírat. Dneska s námi byl naposledy útočník Vaněček a zkoušeli jsme i Prokeše. Nyní už velké zásahy do týmu čekat nelze," poznamenal Látal.

Vedení se dopoledne dohodlo na příchodu levého obránce Petra Macha z Mladé Boleslavi. Osmadvacetiletý fotbalista by měl v příštích dnech podepsat na Bazalech smlouvu.

Látal přiznal, že před startem ligy by rád uvítal v kabině ještě dvě posily. „Potřebujeme získat stopera. V týmu máme jen Vomáčku a Frydrycha, což je pro ligu málo," uvedl Látal. Posílit potřebuje i ofenzíva. „Stále hledáme klasického hrotového útočníka," uvedl Látal.

Na odchodu z Baníku je polský gólman Dawid Pietrzkiewicz. „Dali jsme mu souhlas k tomu, aby si hledal angažmá. Nějaké nabídky má. Dneska jsme dali šanci Hlaváčovi a Andrejkovi z béčka, kteří mají šanci se o místo v kádru taky porvat," poznamenal Látal, který na pozici jedničky počítá s Antonínem Bučkem.

Baník Ostrava – Karpat Lvov 0:1 (0:1)

Branka: 45. Kasyan. Žluté karty: Droppa, Mach

Sestava Baníku: Hlaváč (46. Andrejko) – Zawada, Frydrych, Vomáčka (82. Kaša), Mach (63. Byrtus) – Fantiš (57. Vrťo), Greguš (73. Foltýn), Lukeš (46. Vaněček), Kukec (46. Droppa), Milosavljev – Prokeš (46. Kraut)