Svědík chtěl na tréninkovém hřišti ve Wodzislawi přibližně 30 kilometrů od Ostravy hlavně zkoušet, ale z pěti testovaných hráčů se nakonec v zápisu objevili jen dva Srbové - obránce Ivan Mejič a útočník Mihajlo Popovič. Slovenský útočník Ákos Szarka se záložníkem Filipem Rozsívalem se v tréninku zranili a jejich testy na Bazalech skončily už po několika hodinách.

„Není tolik času na to, abychom čekali, až se uzdraví. Pokud jde o dva Srby, pak zejména Mejič nepodal špatný výkon. Byly tam prvky, které si představuju od krajního obránce. Důraz, rychlost a podpora útočné fáze. Z tohoto hlediska splnil mé očekávání," řekl Svědík.

Ten nenasadil ani záložníka Marka Šichora ze Zábřehu, který má ke smlouvě údajně nejblíž. „Měl delší dovolenou a nechtěli jsme ho hned nasazovat. Bude mít příležitost v dalších zápasech," řekl Svědík.
Baník proti Kielcům nastoupil i bez řady hráčů, kteří léčí drobná zranění anebo s klubem jednají o nové smlouvě. Svědík postrádal například Benjamina Vomáčku, Davora Kukece, Petra Macha, Antonína Fantiše nebo Václava Svěrkoše a hlavně v úvodu druhého poločasu soupeř Slezany zatlačil do defenzivy.

„Zaspali jsme začátek druhé půle. Inkasovali jsme dvě branky, ale jinak myslím, že první půlka byla celkem dobrá po stránce organizace hry. Pak přišlo prostřídání a bylo znát, že soupeř byl živější. Ale cením si, že i když kluci jsou v zápřahu už týden, zápas neodevzdali a poprali se o výsledek," řekl Svědík.

Podle něj pálí Baník především krajní posty v sestavě. Úkolem číslo jedna v letním přestupním termínu je vyřešit post levého obránce, kde stále chybí dlouhodobě zraněný Mach.
„To nás trápí jednoznačně nejvíc. Mach ještě ani nezačal pořádně trénovat, jeho návrat do hry bude dlouhodobý proces a úvod podzimu nestihne. Bylo by potřeba i útočníka a jednoho krajního záložníka, protože útočná fáze nevychází jen z kvality útočníků, ale i z kvality krajních hráčů," dodal Svědík.

Korona Kielce - FC Baník Ostrava 2:1 (0:0)

Branky: 47. Staporski, 51. Malarczyk - 72. Lukeš.
Sestava Baníku: Bárta (46. Pavlenka) - Velner (46. Byrtus), Kaprálik (46. Baranek), Frydrych, Mejič - Milosavljev (46. Holzer), Hable (46. Vašenda), Droppa, Lukeš - Kraut, Popovič. (čtk)