Nepříliš pohledný zápas rozhodl ve 20. minutě jedinou brankou Marek Šichor. Středočeši toho na Bazalech moc nepřevedli a v závěru ani neměli z čeho vstřelit vyrovnávací gól, naopak Baník v domácím prostředí pošesté neprohrál.

Přestože slezský klub před utkáním zjednodušil pravidla pro nákup vstupenek, po výprasku na severu Čech přišlo ještě míň lidí než na Brno. S ultras se však na Bazaly vrátila alespoň fotbalová atmosféra a Baník v ní udeřil hned z první povedené akce. Šichor si ve 20. minutě na velkém vápně vzorně zpracoval chytrý pas Lindpereho, tváří v tvář Hruškovi zachoval klid a umístěnou střelou k tyči poslal domácí do vedení.

Boleslav už tak ofenzivní styl hry po gólu ještě více otevřela, jenomže do obrany Baníku se jí dostat nedařilo. Vyrovnat mohla ze standardní situace: Bořilův roh ve 26. minutě přesně trefil hlavou Navrátil, ale Pavlenka svým reflexem uhájil domácím vedení.

Ostravě naopak boleslavská snaha o vyrovnání vyhovovala, protože zadní řady soupeře nebyly zdaleka tak neprůchodné. Z několika nadějných brejků byl nejblíže druhému gólu Štěpán, kterého ale v 30. minutě vychytal Hruška. Daleko líp mohl s trestným kopem pět minut před půlí naložit i Kukec, ale ze středu velkého vápna nastřelil jen boleslavskou zeď. Hruška se mnohem víc zapotil vzápětí po dělovce Greguše, ale bombu pod břevno zlikvidoval.

Jalové převaze Středočechů nijak nepomohlo poločasové dvojí střídání, v jehož rámci přišel na trávník Hůlka s exostravským útočníkem Magerou. Postupně hostující ofenzíva úplně uvadla a nespasil ji ani Wágnerův příchod. I když Baník se v závěru zatáhl do hlubokého bloku, hosté neměli jedinou šanci. Střídající debutant Šašinka naopak vydřel vyloženou šanci pro De Azeveda, který však po sólu na brankáře s Hruškou obstřelil i tyčku.

Hostující gólman se na poslední standardku vydal až do vápna Baníku, ale i závěrečný centr Pavlenka odvrátil a hosté po nepřesvědčivém výkonu zůstali bez bodu.

Tomáš Bernady (trenér Ostravy): "Dneska se v utkání projevilo, že hráči chtěli odčinit ostudu v Liberci. Tím nasazením a způsobem, se kterým jsme hráli, se ukázalo, že to je dobrá cesta. V prvním poločase jsme byli lepším mužstvem. Podařilo se nám vstřelit branku a měli jsme další příležitost k pojištění náskoku. Ve druhém poločase už to bylo vyrovnanější. Boleslav v závěru otevřela hru, bohužel jsme nedokázali dát druhý gól. Ale o to více si takového vydřeného vítězství proti kvalitnímu soupeři vážíme."

Karel Jarolím (trenér Mladé Boleslavi): "To, čím jsme v minulém kole porazili Slavii, dnes bylo obráceně a na straně Baníku. Baník byl agresivnější, my jsme si o gól koledovali a po chybě ve středu obrany ho dostali. Pak jsme do druhé půle udělali nějaké korektury a hru se nám povedlo srovnat, ale nějak nebezpeční jsme nebyli. Na to, abychom s výsledkem něco udělali, to dnes bylo málo. Kazili jsme jednoduché přihrávky, odevzdávali míče soupeři. Našim výkonem jsem zklamaný."

7. kolo první fotbalové ligy:

Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav 1:0 (1:0)

Branka: 20. Šichor. Rozhodčí: Orel - Nádvorník, Hock. ŽK: Frydrych, Sukup, Pavlenka - Ďuriš, Rosa, M. Vukadinovič. Diváci: 3803.

Sestavy:
Ostrava: Pavlenka - Frydrych, Baránek, Stronati, Sukup - Šichor (70. Kaša), Greguš - Štěpán (62. Holzer), Lindpere (82. Šašinka), Kukec - De Azevedo. Trenér: Bernady.
Mladá Boleslav: Hruška - Bořil, Navrátil, Smejkal (46. Hůlka), Rosa - Tavares, Ščuk - Zahustel (77. Wágner), Šisler (46. Magera), M. Vukadinovič - Ďuriš. Trenér: Jarolím.