Obě mužstva měla několik možností ke vstřelení gólu. Nuly na světelné tabuli smazal až po hodině hry Fleišman, na definitivu a stvrzení svého postupu si museli Ostravané počkat do 77. minuty, kdy se stejně jako v minulých dvou ligových zápasech prosadil Dame Diop.

„Typický pohárový zápas. Přišlo hodně nových hráčů do základu, sehrávalo se to, ale měli jsme i tak dvě brankové situace v úvodu, které jsme měli dát. Oni neměli nic, až ve druhé půli, kdy jsme to už více otvírali. Do druhé půle jsme tam dali hráče, kteří to tam dokáží dotlačit,“ oddechl si pro klubový web trenér Bohumil Páník.

Za prioritní ale považuje postup. „Dostali jsme do hry některé nové hráče, kteří odehráli devadesát minut, což je důležité, aby byli připraveni na ligová utkání,“ dodal Páník.

SK Uničov – FC Baník Ostrava 0:2 (0:0).

Branky: 61. Fleišman, 77. Diop. Rozhodčí: Zelinka – Pochylý, Lakomý. ŽK: Můčka, Dostál (oba Uničov). Diváci: 1250.
SK Uničov: Spurný – Seibert, Krayzel, Vejvoda (46. Binar), Můčka – Jeřábek (68. Komenda), Svoboda, Bala, Vichta (78. Dostál), Antl – Krč. Trenér: Žmolík.
Baník: Budinský – Mešaninov, Procházka, Stronati, Granečný – Bolf (46. Fleišman), Jánoš, Jirásek, Holzer – J. Šašinka (56. Diop), O. Šašinka (63. Hrubý). Trenér: Páník.

FC Baník Ostrava – Dukla Praha.
Baník jede dál na vítězné vlně, nezastavila ho ani pražská Dukla