Trenér Tomáš Bernady nechtěl dva úspěšné výsledky přeceňovat. „Výsledky v téhle fázi nejsou podstatné, na druhé straně dodávají týmu chuť do další práce. A té je před námi ještě hodně," uvedl jeden z trenérů ostravského Baníku Tomáš Bernady.

Baník se více nadřel na výhru v pátečním duelu s Trenčínem, který rozhodl až proměněnou penaltou ze závěru utkání stoper Michal Frydrych.

„Trenčín disponuje velmi kvalitním mužstvem, ve slovenské lize prokazuje dlouhodobě solidní výkonnost. Konfrontace s účastníkem Evropské ligy pro nás dopadla dobře," poznamenal Bernady. „Celkově můžeme dvojzápas hodnotit pozitivně. Jsme rádi, že nemusíme řešit žádné zdravotní problémy. Doufám, že to tak půjde dál, abychom se mohli dobře nachystat na podzimní ligová utkání," pokračoval Bernady. V tomto týdnu by se měli k týmu připojit i cizinci: Brazilec Carlos de Azevedo a ghaňané Francis Narh a Derrick Mensah.

Baník v těchto dnech testuje devatenáctiletého kolumbijského útočníka Victora Zapatu Caicedu, který od dvanácti let působil v akademii slavného londýnského klubu Tottenham Hotspur. Poslední sezonu pak strávil v juniorských týmech Blackburn Rovers a Sunderland AFC.

V dalším přípravném utkání změří Baník síly ve středu s polským celkem Bialsko-Biala. Utkání začíná na Bazalech od 17 hodin.