Ostravský tým i bez čerstvé páteční posily, brankáře Jana Laštůvky, vstoupil do utkání dobře a aktivně, což zužitkoval záhy, když ho poslal už v desáté minutě do vedení Brazilec De Azevedo. Dlouho mu však nevydrželo, protože hostující Kolesár dokázal srovnat.

Baník to však nezásáhlo a krátce po půlhodině hry se vůbec poprvé v novém dresu prosadil stoper Christopher Psyché. Jenže Zemplín zbraně nesložil a ještě před koncem prvního poločasu svou první trefou v utkání vyrovnal Sadam Sulley.

Vyrovnaný duel a přetahovaná pokračovala i ve druhé půli. V 65. minutě dal Baníku třetí (a poslední) vedení Martin Fillo, Michalovce však nezůstaly pozadu a čtvrthodiny před koncem upravil na 3:3 opět Sulley.

„Dnes nám chyběla lepší souhra i mezihra, ale to je prvek, na který se budeme zaměřovat v Turecku. Přece jen těch změn v kádru nebylo málo a doposud jsme se ještě dost věnovali kondiční složce. Přesto jsme se nedokázali vyvarovat zbytečných individuálních chyb a tři obdržené góly jsou příliš. Soupeř byl zarputilý, měli jsme si s tím ale líp poradit," řekl pro klubový web kouč Radim Kučera.

FC Baník Ostrava - Zemplín Michalovce 3:3 (2:2)
Branky: 11. Azevedo, 31. Psyché, 65. Fillo – 38. a 76. Sulley, 22. Kolesár. Diváci: 400, hráno na umělé trávě v Bílovci.
Baník: Budinský - Pazdera (67. Sus), Azackij (67. Pokorný), Psyché (46. Šindelář), Fleišman (67. Helešic) – Hlinka, Jirásek – Fillo (67. Mičola), de Azevedo (46. Hrubý), Granečný (67. Stáňa) – Poznar. Trenér: Kučera.
Michalovce: Bieszczad - Kavka, Carrillo, Šimčák, Bednár, Kolesár, Žofčák, Koscelník, Mombilo, Regáli, Sulley - Bragin, Antonov, Šosták, Špak, Turík, Kira.

Jan Laštůvka
Už je to hotovo. Laštůvka se vrátil po letech do Baníku
Utkání 43. kola hokejové extraligy: HC Vítkovice Ridera vs. HC Oceláři Třinec, 26. ledna 2018 v Ostravě. Radost (zleva) Linhart Tomas, Rákos Daniel a Adámek Marian.
Derby v Ostravě ovládli Oceláři, Ondřej Kovařčík se blýskl dvěma góly