Ke čtvrté výhře za sebou je dovedl chorvatský záložník Davor Kukec, který první gól vstřelil a na další dva přihrál. Baník má tak na kontě jedenatřicet bodů a záchranu v soutěži si může vybojovat i v případě, že některý z Navzdory velkolepému finiši v Olomouci musel Baník udělat pět změn ve vítězné sestavě a k řadě marodů a potrestanému Baránkovi se ještě těsně před výkopem přidal zraněný Štěpán. „To byla další komplikace těsně před zápase, protože jsme měli Vojtu napsaného na soupisce. Před odjezdem z hotelu na stadion nám ale řekl, že má teplotu. Proto jsme museli sestavu ještě měnit," uvedl kouč Baníku Tomáš Bernady.

Vysočina si po oboustranně opatrném úvodu vypracovala první šanci: Harba se protáhl středem a ideálně uvolnil Masopusta, který ale z gólové pozice trefil jen boční síť. Pak měl Baník velké štěstí - Kolouškův roh trknul hlavou Tlustý k levé tyči, ale na brankové čáře míč stihl přes hlavu odkopnout Svěrkoš. Tento moment se pro Jihlavu stal nakonec osudným. „Mohlo to tak být," uvedl kouč Jihlavy Petr Rada, jehož tým do pauzy dvakrát inkasoval. „V úvodu jsme nehráli dobře, což bych ale přičítal i velkému počtu změn v sestavě," uvedl Bernady, jehož tým vstřelil klíčový vedoucí gól ve 25. minutě. To ligový debutant Byrtus přetáhl centr od pravé postranní čáry a na zadní tyči balon hlavou za Hanuše propasíroval Kukec.

Baníku vyletělo herní sebevědomí nahoru. Pohybliví De Azevedo s Narhem vnesli do jihlavské obrany vzruch, domácí drželi balon a ovládli mezihru. Velký díl na druhém gólu nesl stoper Kaša, který se vydal na drzý průnik přes půl hřiště a až gólman Hanuš jeho ránu srazil na roh. Po něm Kukecův centr našel na bližší tyči Greguše, který hlavičkou trefil podruhé. Hanuš si na balon znovu sáhl, gól však neodvrátil. „Dvougólové vedení nás uklidnilo," uznal Bernady.

Jihlava po změně stran získala územní převahu. I proto, že domácí zahustili střed a zaměřili se na to, aby neinkasovali. Stažená Ostrava však soupeře k přímému ohrožení Šroma nepustila a vyčekala si třetí úder. Kukec čtvrthodinu před koncem sklepl balon do druhé vlny na střídajícího Krmenčíka, který se z malého vápna umístěnou ranou trefil k tyči.

Teprve potom se ke slovu dostala i Vysočina. Vaculíkův roh z malého vápna nekompromisně hlavou usměrnil do sítě Krejčí, ale v závěrečné desetiminutovce už se na hřišti nic zvláštního neudálo. Jihlavský trenér Petr Rada byl po zápase hodně zklamaný.

„Blahopřeji Baníku k vítězství a téměř k jisté záchraně. Náš výkon nebyl takový, jako bych si představoval a s hráči se o tom v týdnu určitě pobavím," uvedl Rada.

Kouč Baníku Tomáš Bernady byl po zápase šťastný. „Vyhráli jsme počtvrté v řadě, což je neskutečné. A musíme objektivně přiznat, že taky senzační. Kdyby nám někdo před měsícem řekl, že uhrajeme dvanáct bodů, asi bych mu nevěřil. Ale tým se nastartoval a zase ukázal, jak se hraje a bojuje o záchranu. Za klíčové bych dnes považoval i to, že se nám podařilo ubránit Harbu," mínil Bernady.

Sám odmítl říct, že je už Baník zachráněný. „Jistota nám ještě chybí a tak to v kabině hráči i my trenéři bereme. Nyní máme dva týdny na to, abychom si odpočinuli a zase nabrali nové síly. Dokud bude teoretická šance, že nás mohou v tabulce dva týmy přeskočit, tak slavit nebudeme. Máme ale jednatřicet bodů, což nás nesmírně těší a to i proto, že tým baví fotbalem lidi. V kabině vše funguje, jsou tam zkušení hráči, kteří si to kočírují a my trenéři jim v tom pomáháme," dodal Bernady.

Baník Ostrava - Vysočina Jihlava 3:1 (2:0)

Branky: 25. Kukec, 32. Greguš, 76. Krmenčík - 81. Krejčí. Rozhodčí: Ardeleánu - Hrabovský, Antoníček. ŽK: Narh. Diváci: 8818.
Baník Ostrava: Šrom - Byrtus, Kaša, Frydrych, Sukup - Greguš - Kukec (89. Foltyn) Šichor, Svěrkoš (78. Holzer), De Azevedo - Narh (60. Krmenčík). Trenér: Bernady.
Jihlava: Hanuš - Mikula (46. Jánoš), Tlustý, Krejčí, Vepřek - Koloušek (73. Kučera), Marek, Vaculík - Masopust, Harba, Jungr (73. Mešanovič). Trenér: Rada.