Baník dá v utkání proti jedenáctému celku polské ligy šanci pěti hráčům, kteří přišli na zkoušku. Asi nejzajímavějšími jmény jsou bývalý slovenský reprezentant do 21 let Akos Szarka nebo někdejší hráč Hamburku Filip Rozsíval.

Kouč Martin Svědík dostal do přípravy ještě dvojici mladých Srbů, obránce Ivana Mejiče, který působil v Dubnici, a útočníka Mihajila Popoviče z belgického Eupenu. Do Ostravy se po půl roce vrátil i záložník třetiligového Zábřehu na Moravě Marek Šichor, jehož zimní testy v Baníku předčasně ukončilo zranění. „Všichni hráči do utkání zasáhnou a pak se rozhodneme o jejich dalším setrvání," uvedl sportovní manažer Baníku Radek Slončík.

Největší zkušenosti s fotbalem na vrcholové úrovni má dvaadvacetiletý útočník Szarka, který za Slovan Bratislava odehrál i dva zápasy v Evropské lize a oblékal také dres reprezentační jednadvacítky.

Záložník a olomoucký odchovanec Filip Rozsíval zase prošel mládežnickými výběry Hamburku a momentálně patří Mladé Boleslavi, za kterou odehrál dva zápasy v nejvyšší soutěži.