Pár jedinců jim pověst ale přece jen pokazilo. „Z různých důvodů jsme zajistili dvanáct osob,“ uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Ostravští příznivci svůj tým po celý zápas hnali vpřed, na hřiště přilétlo jen pár dělobuchů.

Několik individuí začalo úřadovat až po skončení duelu, který domácí vyhráli 5:2.

1.FC Slovácko – FC Baník Ostrava 5:2
Slovácko nasázelo Baníku pět branek

Zatímco hráči Slovácka slavili pod svým kotlem cenný triumf, na druhé straně se situace přiostřila.

Po ničení reklamních panelů chtěla část chuligánů proniknout na hřiště, v čemž jim členové bezpečnostní agentury zabránili i za použití slzného plynu.
Do akce museli vyrazit i policejní těžkooděnci.

„Ve vypjaté situaci hrozilo, že výtržníci vniknou přímo na hrací plochu. To si ovšem rychle rozmysleli, když se před nimi rozmístilo několik družstev pořádkové jednotky,“ konstatoval Petr Jaroš.

Na vybavení stadionu vznikla zatím blíže nespecifikovaná škoda.

„Fanoušci Ostravy poničili reklamní panely, vyvrátili kovovou branku ke vstupu na hřiště a poškodili čtečku u turniketů. Škoda zatím nebyla vyčíslena,“ prozradil mluvčí Slovácka Marek Jurák.

„Příznivci Baníku se ale povětšinou chovali slušně. Sedačky i sociální zařízení zůstaly v pořádku stejně jako ‚toitoiky‘. Každý, kdo má rád fotbal, musí uznat, že fandili výborně. Je škoda, že jim to těch pár jedinců pokazilo,“ dodal mluvčí hradišťského klubu.

Strážci zákona během celého zásahu zatkli dvanáct osob.

„Jednoho fanouška Baníku jsme navíc v zájmu jeho vlastní bezpečnosti eskortovali do kroměřížské záchytné stanice,“ doplnil Petr Jaroš s tím, že při přesunu stovek fanoušků mezi vlakovým nádražím a fotbalovým stadionem nedošlo k zásadnímu ovlivnění veřejného pořádku.