Opět ukázali, že za svými miláčky stojí za jakýchkoliv podmínek. Vláda sice sportovním klubům nařídila, že nesmí na stadion více než tisíc lidí, což znamená stopku pro hostující příznivce, fanoušci ostravského Baníku si ale našli cestu, jak fandit a ještě na fotbal vidět. Ve Zlíně k tomu jsou ideální podmínky. Mělo to jediný háček – na rozbahněném terénu vylézt na strmý kopec.

Fotbalisté Zlína se v 16. kole FORTUNA:LIGY utkali na Letné s Baníkem Ostrava. Duel kvůli vládním nařízením sledovala jen tisícovka diváků.
Skvělý Budinský, pomoc VARu ani fanoušků nestačily. Baník ve Zlíně remizoval

Ještě v 15 hodin, tedy v době nástupu mužstev na hrací plochu, tam stála malá skupinka, která se jala zpívat baníkovskou hymnu. „Moc jich nebude,“ neslo se na Letné tribunami. Pravda. S nadsázkou lze říct, že přítomno bylo víc nedaleko stojících policistů, než samotných fanoušků. Roli hrálo i počasí, které zrovna nenahrávalo vysoké návštěvě.

Z utkání Zlín-Baník Ostrava, 27. listopadu 2021.Z utkání Zlín-Baník Ostrava, 27. listopadu 2021.Zdroj: se svolením Petra Kotaly

Jen o pár minut později ale znělo Zlínem hromové skandování. Další velké množství fandů totiž došlo a tak z toho vznikl dav čítající několik desítek, možná i nějakou tu stovku, hlav. V závěru zápasu - zrovna v době, kdy domácí vyrovnali na 2:2 - vytáhli transparent „Raději všichni spolu, než rozdělení. Raději za plotem, než za monitorem“. A vzápětí spustili i svou pyroshow.

Tisková konference k zahájení Ostravských Vánoc na Prokešově náměstí, 24. listopadu 2021 v Ostravě.
Ostrava je najednou přede všemi, říká kurátor kritizované vánoční výzdoby

„Určitě byli cítit a patří jim za to velký dík. Byli ve velkém počtu, i když nemohli na stadion, stáli tam, podporovali. Klobouk dolů. Hnali nás,“ ocenil brankář Baníku Viktor Budinský.

Vzhledem k vývoji epidemické situace je však možné, že tuto podobu podpory budou zanedlouho muset vzít za svou i domácí příznivci, čehož si všiml i obránce, autor gólu na 2:2 a bývalý zadák Baníku Václav Procházka. „Každý den se něco mění a k horšímu, takže bohužel. Musíme se řídit tím, co je nařízeno. Dnes jsme ale podporu cítili,“ pochválil i fanoušky Zlína Procházka.

Po zápase nechyběla ani oblígátní děkovačka. Děkovat měli především hráči fanouškům za podporu, sami toho na hřišti mnoho nepředvedli a mohli být za bod ve výsledku ještě rádi.