„Těžké utkání, to jsme ale věděli. I Plzeň byla pod určitým tlakem a chtěla tady určitě vyhrát. Myslím si, že to bylo docela pěkné utkání, kterému chyběly akorát góly,“ řekl po utkání. 

V prvním poločase jste měli dvě dobré šance…

A Plzeň měla zase něco v závěru. I proto si myslím, že remíza je zasloužená. My jsme bojovali, hráli dobře a máme před sebou další těžké utkání v sobotu, takže dobrý bod pro nás. Udělali jsme teď čtyři ve dvou domácích zápasech, teď jde jen o to tak dál pokračovat.

Cítíte vy sám, že se tým zvedá?

Bojujeme. Začali jsme jezdit. Teď nás navíc přišli povzbudit lidi, i minule s Jihlavou byla atmosféra výborná, i když bylo „jen“ čtyři a půl tisíce diváků. Teď byli taky fantastičtí a já bych je chtěl poprosit, aby přišli i za deset dnů na Bohemku.

Proti Plzni jste předvedli odvážný výkon, je i z toho pohledu znát vaše stoupající sebevědomí?

Liga je strašně vyrovnaná. Ano, Plzni se abnormálně povedl podzim, ale teď na jaře už taky ztrácí. My je podle mě dobře napadali a nenechali jsme je rozehrát, díky tomu nás nemohli zatlačit. Myslím si, že jsme si to s nimi rozdali na férovku, a kdybychom měli trochu štěstí, mohli jsme jít v první půli do vedení.

Jaroslav Navrátil (vlevo) a Jiří Veselý, Davis Cup - Česko vs. Izrael, 6. dubna 2018 v Ostravě
Veselý naděloval. „Šlo o to si ho nepřipustit k tělu,“ řekl
Adam Pavlásek, Davis Cup - Česko vs. Izrael, 6. dubna 2018 v Ostravě
Davis Cup v Ostravě: Tenisté jsou krůček od postupu, po Veselém uspěl i Pavlásek

A je bod ze zápasu proti Plzni důvodem ke spokojenosti?

Řeknu to takhle chtěli jsme vyhrát, získat body a být na dostřel dvou bodů za Slováckem a Brnem. Teď, chvíli po zápase úplně nevím, ale třeba tahle remíza může ve finále něco řešit, ovšem byl bych spokojenější, kdybychom měli teď ne bod jeden, ale tři body.

Jak moc je nepříjemné, že týmy těsně nad vámi i někdy překvapivě vyhrávají?

(smích) S patnácti body se ale nikdy nikdo nezachránil, takže bych vůbec nehleděl na další soupeře. Musíme zkrátka udělat minimálně třicet bodů.

Manko je momentálně čtyřbodové, je to už aspoň trochu příjemnější?

Samozřejmě o trochu příjemnější to je, ale teď máme před sebou těžké utkání ve Zlíně a pak s Bohemkou doma. Musíme to zvládnout, je nějakých osm kol do konce, ve hře je dvacet čtyři bodů. Z toho se musíme pokusit vytěžit maximum pro to, aby nám to stačilo na záchranu.

Zápas 19. kola první fotbalové ligy: FC Baník Ostrava vs. FC Viktoria Plzeň, 4. dubna 2018 v Ostravě.
Retro dresy Baníku jsou už v aukci
Zápas 19. kola první fotbalové ligy: FC Baník Ostrava vs. FC Viktoria Plzeň, 4. dubna 2018 v Ostravě.
Baník uhrál proti lídrovi bod a podruhé na jaře neinkasoval