Hlavně díky vítězi Ligy mistrů s Liverpoolem v roce 2005 se úvodní duel zlínské I.A třídy skupiny A, které Vigantice s Juřinkou ovládly 8:1, proměnil v obrovský svátek a svoji one man show.

Na mimořádnou událost se bude na Valašsku i díky dvěma gólům a třem asistencím Baroše dlouho vzpomínat. Zatímco na běžné zápasy I.A třídy chodí jen skalní fanoušci, v pátek se na legendu českého fotbalu přišlo podívat tisíc platících diváků.

Každý chtěl vidět v akci bronzového medailistu z mistrovství Evropy 2004 a po Janu Kollerovi druhého nejlepšího střelce v historii české reprezentace. Soupeři se ale na hvězdu speciálně nepřipravovali.

Fotbalový útočník Zbrojovky Brno Antonín Růsek do Baníku Ostrava nepřestoupí.
Růsek je pro Baník definitivně pasé. "Jsem ve Zbrojovce spokojený," řekl

„Osobku na něj hrát nebudeme. Nechceme to nijak hrotit. My jsme rádi, že Bary i Renda Bolf hrají. I pro naše kluky je to velký svátek,“ přiznával hostující trenér Zdeněk Hoffmann.

„Bary, ukaž něco,“ řval na svého oblíbence jeden z fanoušků. Legendární forvard na sebe upozornil hned ve 2. minutě, kdy do šance vybídl spoluhráče Pavlíčka. Gól z toho ale nebyl.

Baroš i dál bavil fanoušky a spoluhráče zásoboval přesnými přihrávkami. Očekávaná gólová chvíle přišla ve 35. minutě za stavu 3:1. Vigantická superstar si po přihrávce Paprskáře pohrála s hostujícím gólmanem Škorňou.

Nadšení diváci bouřili, domácí hvězda ale nijak zvlášť neslavila. Naopak, dál si chodila pro míče a pomáhala týmu. „Hrál výborně,“ vysekl poklonu ústřední postavě zápasu kapitán Juřinky Norbert Škorňa.

Daniel Tetour je novou posilou Baníku Ostrava. Na snímku při podpisu smlouvy s majitelem slezského klubu Václavem Brabcem. Soustředění v Rakousku, čtvrtek 13. srpna 2020. Foto: FC Baník Ostrava
Potvrzeno! Tetour je třetí posilou Baníku, podepsal smlouvu na dva roky

V té chvíli už nebyl na hřišti René Bolf. Dalšího bývalého reprezentanta, který po dlouhé době nastoupil s Barošem v jednom dresu, vyřadil z boje stehenní sval. „Je to škoda, těšil jsem se, ale jsem rád, že jsem mohl být u toho,“ řekl Bolf.

I bez něj si ale domácí tým s Juřinkou bez problémů poradil. Baroš, kterého soupeři v soubojích šetřili, zářil a bavil také po přestávce. Hned po změně stran se dvěma asistencemi podílel na trefách Křenka, v 71. minutě se trefil podruhé.

„Milan byl naším klíčovým mužem, rozdílovou postavou,“ vyzdvihl trenér Pavel Šturala. Fanoušci i soupeři mu dali zapravdu. Druhá půle se změnila v exhibici. Gólů mohly dát Vigantice víc.