První zápas venku a hned v Plzni. Útočník ostravského Baníku Milan Baroš dobře ví, jak náročný soupeř jeho tým v neděli večer na západě Čech čeká. „Plzeň je jasný favorit utkání. Daří se jí v lize i Evropských pohárech, osobně se tam těším, bude tam jistě super atmosféra," řekl Milan Baroš, který nechtěl spekulovat o tom, zda je reálné, že nastoupí od začátku. Jisté ale je, že určitě odehraje více minut (22) než proti Budějovicím.

Na západ Čech se těší i proto, že se po letech opět potká s trenérem Pavlem Vrbou. Naposledy se potkali na podzimních oslavách 90. narozenin Baníku Ostrava. „Pavel Vrba mě půl roku trénoval v baníkovské šestnáctce. Už tehdy měl velmi dobré tréninky, které měly hlavu a patu," zavzpomínal Baroš.

Zařadil se k fotbalistům, kteří práci i metody Pavla Vrby uznávají.

„On byl tehdy ještě mladý (zarazí se). On je teda pořád mladý trenér, není to žádný stařík, to rozhodně ne. Ale já si ho před těmi šestnácti lety pamatuju jako začínajícího kouče," omlouval se Baroš a pokračoval: „Já byl taky ještě mladý bažant a neměl z toho rozum. Ale s odstupem času si dobře uvědomuji, že už tehdy byl velmi dobrý trenér. Je škoda, že nemohl zůstat na Bazalech. Dělal výborně v Baníku mládež a mě fakt mrzí, že úspěchy a uznání sklidil jinde."

Barošovi je líto, že Pavel Vrba nedostal v Baníku větší prostor ukázat své nesporné trenérské kvality. „Samozřejmě mě mrzí, že skvělou práci, kterou nyní odvádí v Plzni, nedělá v Baníku. To je škoda pro celý ostravský fotbal. Na druhé straně mě těší, že za úspěchem Plzně stojí kouč, který byl spjatý s Baníkem," pokračoval Baroš.

Sám je přesvědčený, že právě rodák z Přerova převezme jednou český národní celek. „Pavel Vrba může jít ještě výše a za pár let vést český nároďák, kterému může v budoucnu doopravdy hodně pomoci."

Jako znalec tureckého fotbalu vidí reálně i postup Plzně přes turecký velkoklub Fenerbachce Istanbul. „Já myslím, že to je hratelné. Výhodou Plzně je, že s nimi nikdo nepočítá. Já si pamatuji naše tažení Ligou mistrů s Liverpoolem, kdy jsme vyřadili Juventus, Chelsea a nakonec ve finále i AC Milán. A ani v jednom zápase jsme nebyli favorité. Ono ty souboje na dva zápasy jsou pro favority ošidné. Fenerbachce má hodně kvalitní celek, ale to Plzeň taky. Na ty zápasy se těším," dodal Baroš.