A ve slezské části Ostravy, kde dlouhé roky hrával Baník o cenné domácí i evropské klubové trofeje, nepůjde jen o zápas, který vítězi přisoudí možnost polaskat Pohár MěFS Ostrava. Půjde také o to, kdo bude Ostravu reprezentovat v další fázi pohárové soutěže, ve střetnutích o krajský pohár, jehož vítěz bude mít právo vstoupit do hlavní části Českého poháru (MOL Cupu).

„Po roce se znovu vracíme na Bazaly a doufám, že ve finále opět uvidíme kvalitní podívanou, minimálně tak dramatickou jako loni, když se ve finále Poháru MěFS Ostrava utkaly Petřkovice s Heřmanicemi," uvedl Michael Viščor, předseda MěFS Ostrava. „A sám jsem zvědav, kdo si nakonec letos po utkání dojde pro trofej, kterou si loni odvezl momentální vládce divizní soutěže, tým z Petřkovic."

Papírovým favoritem souboje je Unie Hlubina, která hraje I.A třídu, ovšem bez šance rozhodně nejsou ani hráči Staré Bělé, týmu, jenž bojuje o postup z I.B třídy o patro výš. „Jde o finále pohárové soutěže, věřím proto, že rozdíly mezi oběma týmy budou minimální a že o konečném výsledku rozhodne momentální forma. Oběma soupeřům přeji hodně sportovního štěstí, a ať vyhraje ten lepší," dodal Michael Viščor, předseda MěFS Ostrava.