Téměř po dvou třetinách soutěže ztrácejí na nesestupovou čtrnáctou příčku propastných sedm bodů, mají však zápas proti Plzni k dobru.

Jestliže si někdo před duelem na jablonecké Střelnici myslel, že se Baník právě na severu Čech výsledkově chytí, musel být už po prvním poločase na rozpacích. Ano, Fillo deset minut před pauzou z dálky napálil míč do břevna, to však byla po hříchu jediná vážnější příležitost. Naopak gólman Laštůvka se několikrát zapotil a svůj tým podržel v samotném závěru první půle, kdy zlikvidoval Chramostovu gólovku.

MOL Liga házenkářek - 21. kolo: Poruba - Hodonín
Házenkářky Poruby přišly o vítězství tři vteřiny před koncem

Po pauze nevýrazného Granečného vystřídal De Azevedo, leč ani on na stále téměř až podprůměrném výkonu týmu z Ostravy nic nezměnil. A tak zákonitě přišel trest, v pohodě hrající Jablonec šel po Doležalově hlavičce do vedení, které pak ještě zvýraznil v pádu pohotově střílející Vladimír Jovovič.

Ostravané ve druhém poločase vyprodukovali pouze zajímavou, ale ne úplně nebezpečnou střelu v podání Jiráska, nepřesný Diopův pokus přímo ze vzduchu a Barošovu hlavičku mimo tři jablonecké tyče.

Situace Baníku začíná být v nejvyšší soutěži kritická a je otázka, zda po jedenácté porážce z devatenácti zápasů zůstane v realizačním týmu kámen na kameni. A kdoví, zda už dokonce na případnou změnu není pozdě.

MFK Vítkovice vs. Frýdek-Místek, 27. října 2017 v Ostravě.
Hokejová přestřelka Vítkovicím body nepřinesla

Ostravský tým teď čeká „anglický“ týden, ve středu bude hrát v Mladé Boleslavi pohárové čtvrtfinále (17 hodin) a v sobotu doma přivítá pražskou Duklu (15 hodin), která rovněž v jarních odvetách vydolovala prozatím pouze jediný bod.

Ohlasy trenérů po utkání Jablonec – Baník Ostrava
Petr Rada (trenér Jablonce): „První poločas byl opatrný z obou stran. Měli jsme tam nějaké střely, ale nedotáhli jsme to dobře do konce. Ve druhém poločase jsem nabádal hráče, ať jsou trpěliví. Hodně důležitý byl první gól. Měli jsme tam i další brejkové situace, ale neřešili jsme to úplně dobře. Pořád jsme hráli, nabádal jsem hráče, aby nezalézali. Hráli jsme tři zápasy v týdnu a je vidět, že na tom jsme kondičně dobře. Zvládli jsme to a myslím si, že na šance jsme byli lepší.“

Radim Kučera (trenér Baníku): „Prohráli jsme tím, že soupeř byl důslednější. V prvním poločase jsme trochu zaspali, soupeř byl aktivnější a chtěl na nás vletět. My se celkově strašně nadřeme na nějakou šanci, je to z naší strany upracované. V druhé půli jsme tušili, že bude Jablonec přidávat na tlaku. Spíš než to jsme ale dostali zbytečný gól. Pak jsme stáhli hru na tři obránce a hráli vabank. Bohužel jsme z brejku dostali druhý gól a bylo po zápase.“

Jablonec – Baník Ostrava 2:0 (0:0)

Branky: 52. Doležal, 78. Jovovič. Rozhodčí: Julínek – Pelikán, Pospíšil. ŽK: Fillo, Hlinka, Jirásek, Pazdera, Fleišman (všichni Baník). Diváci: 3420.

Jablonec: V. Hrubý – Zelený, Lischka, Pernica, Holeš – Jovović (86. Diviš), Trávník (82. D. Breda), Kubista, Masopust – Doležal, Chramosta (90. Čvančara). Trenér: P. Rada.

Baník: Laštůvka – Pazdera (75. Diop), Procházka, Psyché, Fleišman – Fillo, Jirásek, Hlinka, R. Hrubý (58. Baroš), Granečný (46. De Azevedo) – Poznar. Trenér: R. Kučera.