„Nijak extrémně jsme neposílili, pořád spoléháme na stejné lidi, kteří si postup vybojovali. Přesto si myslím, že tým má na to, aby se udržel a pohyboval se v polovině tabulky,“ říká kapitán Hrabové Jan Kroker.

Úvod soutěže však souboru z jihu Ostravy moc nevyšel. Sice neprohrává, nestačil pouze v prvním kole na Staré Město (0:3), ale remízy v dalších třech duelech také na klidu nepřidaly. Zejména ty na domácím hřišti. „Vstup do sezony jsme si představovali jinak, měli jsme větší očekávání než tři body, takže určitě nemůžeme být spokojeni. Zvlášť když soupeři nebyli nijak lepší,“ hodnotí Kroker.

„První zápas byl výsledkově jasný, ale velkou roli hrála smůla. Druhé utkání bylo remízové, to ano, ale teď naposledy proti Sedlištim jsme už měli vyhrát,“ má jasno vůdce Hrabové, jehož trefa v závěru přisoudila jemu i spoluhráčům alespoň remízu 1:1.

Oslavte s pátečním Deníkem 95. narozeniny Baníku

„Soupeř přijel bránit, neměl žádné šance, jenže v prvním poločase proti nám nařídili spornou penaltu. Náznaky příležitostí jsme měli, ale jinak jsme si nevytvořili dostatečný tlak ani dost šancí a jen bojovností jsme vydřeli bod. Zdá se mi, že neumíme zápasy dotáhnout, vždy tomu něco chybí,“ kroutí hlavou Kroker.

„Měli bychom to zjistit, proč to nejde, jinak budeme mít zase potíže. Už bychom se chtěli stabilizovat. Je ale jasné, že každý chce vyhrávat, žádný zápas není lehký a soupeři jsou lepší, dravější, silnější než v I.B třídě. Musíme se s tím poprat a adaptovat se,“ dodává Kroker.

Postupovou euforii v týmu už nenajdete. „To už opadlo prvním zápasem nebo spíše přípravou, kdy jsme si řekli, že vyhrát I.B třídu je dobrá věc, ale hrát důstojnou roli o soutěž výš je úplně něco jiného,“ vykládá.

„Začátek se sice nepodařil ideálně, ale chceme nahoru, o to se popereme. Kádr máme dost široký, pár kluků se nám před novou sezonou vrátilo po zraněních, takže až se zapracují, tak by to ve druhé polovině podzimu mělo být lepší,“ uzavírá Jan Kroker.

Chceme se stabilizovat, říká koučNespokojenost se startem sezony neskrývá ani hrající trenér Daniel Nováček, který však věří, že přijde zlepšení. „Nemůžeme si dovolit získávat v domácích zápasech jen bod, protože jsme zjistili, že proti I.B třídě je tato soutěž daleko kvalitnější. Bez domácích výher to půjde těžko,“ byl si vědom po poslední remíze 1:1 se Sedlišti. Spoléhat chce na kostru týmu, která se nijak v posledních letech nezměnila. „Jsme dlouhodobě pohromadě, takže jsem přesvědčený, že i když se nám nepovedl začátek, tak tady je mančaft, který může hrát v pohodě ve středu tabulky. Potřebujeme a chceme se v I.A třídě stabilizovat,“ uvedl Nováček. A jak toho dosáhnout? „Myslím, že se v důležitých zápasech nedokážeme patřičně prosadit, chybí tomu kousek štěstí, někdy nám určitá část zápasu nevyjde a pak doháníme ztrátu. To musíme změnit,“ zakončil Daniel Nováček.

Hokejoví fanoušci pozor! Ve čtvrtek vychází Vítkovický deník